Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megvan a megállapodás: Európa visszaküldi a bevándorlókat

888.hu

2016.03.18. 16:18

A Görögországban és a Balkánon lévõ migránsokat vasárnapi határidõvel visszaküldik Törökországba - írja brüsszeli forrásokra hivatkozva a The Guardian.
BRÜSSZEL, 16:18

A Görögországban és a Balkánon lévő menekülteket vasárnapi határidővel visszaküldik Törökországba – írja a brüsszeli forrásokra hivatkozva a The Guardian.

Ha hihetünk a brüsszeli forrásokra hivatkozó brit lapnak, akkor sikerként könyvelhető el a mai csúcstalálkozó, hiszen sikerült az Európai Uniónak megállapodnia Törökországgal.

Már vasárnaptól visszaküldik az EU-ba érkező migránsokat Törökországba."

Arra is kitértek, hogy az érintettek Törökországba történő visszaküldésében az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának munkatársai is részt fognak venni. Azt is hangsúlyozták, hogy a Törökországgal szembeni uniós vízumkényszer eltörlése akkor lehetséges csak, ha Ankara eleget tesz a vonatkozó előírások mindegyikének. A török uniós csatlakozási fejezetek megnyitásáról semmifajta konkrét kötelezettségvállalást nem tartalmaz a kompromisszumos javaslat, mindössze annyit írtak, hogy ezt meg fogják tenni, "amint lehetséges".

Egyelőre nem kapnak több pénzt a törökök

A Törökországban lévő szíriai menekültek ellátásához a már felajánlott hárommilliárd eurón felüli további uniós pénzügyi támogatás kérdéséről abban egyeztek meg, hogy arra kizárólag a már elfogadott összeg felhasználása után kerülhet sor.

Az uniós állam- és kormányfőknek csütörtökön - a március 7-én ismertetett török javaslatokból kiindulva, sikerült megállapodniuk a tervezett kétoldalú egyezmény kompromisszumos szövegéről. Az EU-tagországok állam- és kormányfői ezt követően Ahmet Davutoglu török miniszterelnökkel találkoznak, és várhatóan az ülésen megszületik a hivatalos egyezség a felek között.

Uniós források szerint a csütörtöki tárgyalásokon nem sokat változtattak a vitára bocsátott szövegtervezeten, és sikerült eloszlatni a körvonalazódó megállapodás jogszerűségével kapcsolatos aggályokat – írja az MTI. Emellett sikerült biztosítani azt is, hogy a menedékkérők visszaküldésekor betartsák a nemzetközi jogi kötelezettségeket.

Az egyezmény vasárnapi életbe lépéséről szóló dátumot Bohuslav Sobotka, a cseh miniszterelnök is megerősítette a Twitteren.

(The Guardian, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére