Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tûzzel játszik a NASA

888.hu

2016.03.16. 21:43

A NASA felgyújtja az egyik föld körül keringõ kapszuláját, mert baromi kíváncsiak, hogy mi fog történni.

A legutolsó dolog amit egy űrhajós az űrállomáson tartózkodva látni szeretne, hogy beindul az a fránya tűzjelző. Az ilyen hibák elkerülése a NASA-kísérlet egyik legfőbb célja.

A kísérlet során az amerikai űrügynökség ezért lángra lobbantja az egyik utasok nélküli kapszuláját, hogy figyelemmel tudja kísérni, hogyan terjed a tűz mikrogravitációs környezetben.

 

Az eszközt egy rakéta fogja szállítani nemzetközi űrállomásra. Ott kibocsájtják az űrbe és amint biztonságos távolságra kerül, felgyújtják.

A kísérlet néhány órát vesz igénybe, azonban a kapszula egy hétig az űrben marad, ugyanis ennyi ideig tart, amíg az eszköz átsugározza az adatait a NASA központjába.

Korábban is játszottak a tűzzel a NASA tudósai, azonban ezek komoly biztonsági intézkedések mellett történtek, olyan küldetések alkalmával, amikor személyzet is tartózkodott az űrállomáson.

A NASA több, ehhez hasonló kísérletet is elvégez majd a jövőben. A tudósok arra kíváncsiak, hogy különböző anyagok mennyire gyúlékonyak az űrben, valamint azt is vizsgálni fogják, hogy hogyan terjednek a lángok.

(Mirror)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére