Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bakondi: valakik irányítani akarják a migránsok mozgását

Bertha László

2016.03.16. 09:48

Bakondi György szerint jelentõs mértékben változhat Magyarország nemzetközi megítélése, miután az osztrák jogi szakértõk is megerõsítették: nem kifogásolható a menedékkérõk befogadásának ausztriai korlátozása.
BUDAPEST, 09:48

Bakondi György szerint jelentős mértékben változhat Magyarország nemzetközi megítélése, miután az osztrák jogi szakértők is megerősítették: nem kifogásolható a menedékkérők befogadásának ausztriai korlátozása.

Az osztrák szakértők szerint az Európai Unió alapszerződése kimondja, hogy a tagállamok saját hatáskörébe tartozik a közrend fenntartása, valamint a belső biztonság megőrzése. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en elmondta, hogy Magyarország a kezdetektől ezt az álláspontot képviseli.

Bakondi beszélt a macedón helyzetről is, ahol arab nyelvű lapokat osztottak a bevándorlóknak. A főtanácsadó szerint a macedón kerítés megkerülési lehetőségéről szóló, arab nyelvű írásokat nem embercsempészek terjesztették, hiszen ebből nekik semmilyen bevételi forrásuk nem származna.

A belbiztonsági főtanácsadó elmondta, hogy sokkal inkább más csoportok akarják irányítani a migránsok mozgását, akik nyomást akarnak gyakorolni az Európai Unió döntéshozóira annak érdekében, hogy engedjék tovább a Görögországban rekedteket.

Hajszálpontos leírás, hogy hol van a macedón kerítés vége, hol lehet azt megkerülni, és több mint ezren, talán kétezren is hirtelen nekiindultak, átkeltek egy sebes folyású, megáradt patakon, ahol mintegy négyen megfulladtak. Sokakat pedig éppen a macedónok mentettek ki, vagyis egy irányított mozgás kezdődött el a migránsok között.”

Bakondi György elmondta, hogy megítélésünk szerint egyre inkább a balkáni útvonalon, az illegális migráció ellen harcoló országokat kellene támogatnunk – hasonló állásponton volt az osztrák külügyminiszter, Sebastian Kurz is.

(M1)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére