Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a franciák sem kérnek a németekbõl

Sümeghi Lóránt

2016.03.15. 14:08

Manuel Valls francia miniszterelnök szerint Franciaország nem engedheti meg magának a németek által terjesztett korlátlan befogadás gyakorlatát.
PÁRIZS, 14:08

Manuel Valls francia miniszterelnök szerint Franciaország nem engedheti meg magának a németek által terjesztett korlátlan befogadás gyakorlatát. 

A francia kormányfő szerint bátor tett volt a német kormány részéről, hogy egy év alatt egymillió menekültet fogadott be az országba. A francia kormány mégis inkább a felelősséget és a hatékonyságot választja, ezért továbbra sem engedi be korlátlanul a menedékkérőket.

Manuel Valls francia miniszterelnök szerint a menekülteket korlátlanul befogadó Németország hatalmas kihívások előtt áll, mert 1 millió menedékkérő egy éven belüli beengedésével nem tudja majd biztosítani a befogadási és integrációs körülményeket, és nem láthatja előre azokat a következményeket, amelyeket gazdasági, társadalmi, kulturális, politikai téren okozhat.

Franciaország ezzel a bátor és elkötelezett politikával szemben inkább a felelős és hatékony politika híve, ezért továbbra is kitart korábbi vállalása mellett, hogy két éven belül legfeljebb 30 ezer menedékkérőt fogad be:

lehet nagy beszédeket tartani, az értékekre, az erkölcsre hivatkozni, de az emberek azt várják, hogy olyan hatékony európai politika legyen, amely képes kezelni a migránsáradatot."

Valls alig egy hónapja még azt mondta: nem fogadunk be több menekültet, mert az a belső határok visszaállítására fog kényszeríteni minket. Franciaország a betelepítési kvóták keretében eddig "néhány száz" migránst vett át Görögországtól, illetve Olaszországtól. Az utolsó hivatalos bejelentések szerint eddig mintegy háromszáz eritreai, iraki és szíriai menekültstátuszra jogosult ember érkezett franciaországi befogadóközpontokba.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére