Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gépfegyverrel támadtak egy izraeli telepre

888.hu

2016.03.14. 18:28

Ciszjordániában gépkarabéllyal támadtak izraeli katonákra.
CISZJORDÁNIA, 18:28

Ciszjordániában gépkarabéllyal támadtak izraeli katonákra.

Három palesztin terroristát lőtt ki az izraeli hadsereg hétfőn, miután összehangolt támadást indítottak egy izraeli telep ellen Ciszjordániában. 

Ketten gépfegyverrel tüzet nyitottak egy buszmegállóra, egy harmadik pedig kocsival belehajtott a katonák terepjárójába. A támadókat lelőtték, három izraeli katona pedig megsérült.

Ciszjordánia becsült összlakossága 2,8 millió fő, ebből 2,4 millió palesztin (a lakosság 86 százaléka), kb. 400 000 fő pedig izraeli telepes.  A legutóbbi béketárgyalások 2014 októberében fulladtak kudarcba. Azóta 28 izraelit és 2 amerikai állampolgárt gyilkoltak meg. A támadásokat Irán is bátorítja, az iszlám köztársaság 7000 dollárral és egyéb adományokkal támogatja a terroristák családját. Az izraeli katonák az elmúlt másfél évben 124 palesztin támadót voltak kénytelenek likvidálni.  

A terület nagyobb részét Izrael ellenőrzi. 2005. augusztus végére Izrael kiürítette a Gázai-övezetben létrehozott zsidó településeket és továbbra is napirenden van a ciszjordániai zsidó telepek fokozatos felszámolása, párhuzamosan az itteni területek palesztin adminisztráció részére történő átadásával.

(AP, Reuters

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére