Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bejött Merkel blöffje, feljövõben az AfD

888.hu

2016.03.09. 19:40

Hosszú idõ után nõtt a kancellár asszony támogatottsága, és az Alternatíva Németországnak (AfD) is egyre több szavazót szerez.

A Forsa és több közvélemény-kutató intézet adatai szerint is újra emelkedőben Angela Merkel német kancellár támogatottsága, sőt, idén nem volt még olyan magasan, mint a héten. Pártja ebből mégsem tud profitálni.

Jelenleg a németek 50 százaléka Merkelre szavazna. Ez két százalékpontos emelkedés az egy héttel korábban mért adatokhoz képest, ami minden bizonnyal annak köszönhető, hogy a kancellár nagy blöffjével, a hétfői EU-csúcsot sikerült győzelemként eladnia. Az támogatottsága azonban így is elmarad a menekültválság előtt mért értéktől.

Merkel pártja a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége nem profitált ebből. Támogatásuk mértéke a negyedik hete 35 százalék. A második helyen a szociáldemokrata párt (SPD) áll, amely 23 százalékot szerezne, ha most vasárnap lennének a választások Németországban.

Az ellenzéki pártok körében a Baloldal támogatottsága 10 százalék – 1 százalékpontot gyengült –, a Zöldek 11 százalékon állnak – 1 százalékpontot erősödtek.

A liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) 6 százalékon áll és ezzel bejutna a Bundestagba. A jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) a korábbi 9 százalék után a szavazatok 10 százalékát tudná bezsebelni.

Németországban vasárnap tartományi választásokat tartanak.

Az AfD vasárnap az eddigi öt után várhatóan további három tartományi gyűlésbe (Landtag) is bekerül: Baden-Württembergben, Pfalzban és Szász-Anhaltban a legutóbbi mérések szerint messze az 5 százalékos küszöb fölött teljesít majd.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére