Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

888.hu

2016.03.09. 07:59

Trump tarolt, a demokraták osztozkodtak; Kim Dzsongun megint atomfegyverével büszkélkedik; a nõk jogaiért és az erõszak ellen tüntettek a spanyolok nõnapon. A nap legfontosabb hírei.
1. Trump tarolt, a demokraták osztozkodtak

Kedden két államban tartottak előválasztásokat a demokraták, Mississippiben Hillary Clinton óriási fölénnyel, a szavazatok közel 83 százalékával verte Bernie Sanderst, aki azonban Michiganben – szoros küzdelemben –felülmúlta riválisát. Mindkét államban simán nyert Donald Trump és utolsó helyen végzett Marco Rubio. A republikánusok Idahóban és Hawaiin is szavaztak, előbbit Ted Cruznak sikerült hoznia, utóbbiról azonban csak később lesznek adatok. Győzelmi beszédében Trump arra kérte a pártot, hogy sorakozzanak fel mögötte, mert csak ő képes új választókat megszólítani és ezzel legyőzni Hillary Clintont.

2. Kim Dzsongun megint atomfegyverével büszkélkedik

Észak-Korea diktátora ezúttal azt állította, hogy sikerült olyan méretűre kicsinyíteni az ország nukleáris tölteteit, amely már lehetővé teszi, hogy ballisztikus rakétára szereljék fel. Tavaly már bejelentette egyszer a vezető, hogy birtokában vannak ilyen technológiának, ami komoly aggodalommal tölti el a szomszédos Dél-Koreát. Noha Kim Dzsongun nemrég még megelőző csapásokkal fenyegetőzött, most azt hangsúlyozta, hogy Észak-Korea nukleáris erejének fő célja, hogy elrettentés révén megakadályozza egy atomháború kitörését.

3. A nők jogaiért és az erőszak ellen tüntettek a spanyolok nőnapon

Több mint harminc városban összesen tízezrek vettek részt a kedd esti demonstrációkon, amelyek célja a nőket érő hátrányos megkülönböztetés és erőszak elleni tiltakozás volt. "Ha nem harcolsz, senki sem hall meg téged", "egyenlő munkáért egyenlő bért" – skandálták a feminista szervezetek által utcára hívott nők, valamint Pedro Sanchez, a parlament többségének támogatását nem élvező szocialista miniszterelnök-jelölt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére