Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Visszaállítanák a villamosszéket

Sümeghi Lóránt

2016.03.08. 08:48

Egyelõre úgy tûnik, hogy visszaállíthatják a villamosszék használatát Virginia államban, miután a szenátus többsége megszavazta a kezdeményezést.
RICHMOND, 08:48

Egyelőre úgy tűnik, hogy visszaállíthatják a villamosszék használatát Virginia államban, miután a szenátus többsége megszavazta a kezdeményezést.

Az Egyesült Államokban még a mai napig több mint harminc állam törvényei közt szerepel a halálbüntetés lehetősége, amelynek módját gyakran maga a halálraítélt választhatja ki. Meglepő módon egyes államokban a halálos injekció mellett nemcsak a villamosszék és az akasztás szerepel alternatívaként, hanem még a gázkamra is, továbbá a sortűz általi halál.

Jelenleg Virginia államban arról tárgyalna, hogy visszavezessék-e a halálos injekció használata mellett a villamosszéket, amelyről már a szenátus is támogatólag szavazott. Gyakran hallani demokrata-republikánus törésvonalról a kérdést illetően, azonban ez ügyben épp egy demokrata, Dick Saslaw szólalt fel:

aki brutális bűncselekményeket követ el, az tulajdonképpen abban a pillanatban lemond arról, hogy humánus úton haljon meg."

Virginia államon kívül még hét állam engedélyezi a villamosszék használatát, azonban a halálos injekció használata már egyre elterjedtebb humános okok miatt. Ugyanakkor érdekes módon sok állam azért nem szereti a méreg-fecskendőket használni, mert beszerzésük igencsak költséges az akasztással, vagy a villamosszékkel szemben.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére