Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiszivárgott a megoldás: Nyugat-Balkánt teljesen lezárhatják

888.hu

2016.03.07. 09:43

A kiszivárgott hírek szerint a hétfõi rendkívüli uniós csúcson arról egyezhetnek meg, hogy teljesen lezárják a nyugat-balkáni útvonalakat.

Az M1 brüsszeli tudósítja szerint a közelgő csúcs napirendjén egy olyan akcióterv szerepel, amelynek keretében Ankara állítólag kötelezettséget vállal arra, hogy:

  1. megerősíti határai védelmét

  2.  fellép az embercsempészek ellen

  3.  és visszafogadja az unióból kitoloncolt bevándorlókat.

A brüsszeli csúcsra beterjesztett dokumentum azt is kimondja, hogy 

vége a merkeli nyitott határok politikájának."

Hétfő hajnalig tárgyalt Brüsszelben a rendkívüli uniós csúcs legfontosabb kérdéseiről a német kancellár a török kormányfővel; a találkozón részt vett a soros európai uniós elnöki tisztséget betöltő Hollandia kormányfője, Mark Rutte is.

Az Európai Unió és Törökország vezetőinek csúcstalálkozója a nap folyamán kezdődik. Célja az, hogy megvitassák a migrációs válság kezelésének legfőbb kérdéseit, ebben a kérdésben ez a nyolcadik csúcstalálkozó.

Az EU hárommilliárd eurót ajánlott a Törökország támogatására, ígéretet tett a vízumliberalizációs tárgyalások, valamint a tagjelölt Törökország integrációjának  a felgyorsítására, cserébe a török vállalásokért.

Törökország formális csatlakozási kérelmét, melyet 1987-ben adott be az Európai Közösségekhez, mindeddig a Németország kritizálta a legerőteljesebben. Csatlakozása esetén Törökország az Európai Unió második legnagyobb állama lenne a delegált európai parlamenti képviselők számát tekintve. 

A demográfiai előrejelzések szerint 2020-ra a népességnövekedés következtében a török parlamenti képviselők száma meghaladná Németországét az Európai Parlamentben, mely jelentősen csökkentené a gazdasági szuperhatalomnak nevezett Németország  elsőbbségét a közösségen belül. 

(M1, mti, economist

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére