Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

888.hu

2016.03.07. 07:59

Választottak a hétvégén Szlovákiában, válságértekezletet tartanak a migrációról Brüsszelben, nem enyhül a nyomás a déli határon; a nap legfontosabb hírei.
Választottak a hétvégén Szlovákiában

Minden korábbinál színesebb lesz a következő szlovák parlament – összesen 8 párt osztozik a 150 széken. A választásokat megnyerő Smer (Irány-Szociáldemokrácia) koalíciós tárgyalásokra kényszerül, miután Robert Fico pártjának az előző ciklusban elnyerttől most harmadával kevesebb, mindössze 49 mandátumot adtak a szavazók. Meglepetésre második legeredményesebb a Szabadság és Szolidaritás volt 21 mandátummal, míg harmadik az OLaNO lett, amely 19 képviselői helyet szerzett.  Az új pozsonyi parlamentbe nem jutott be a Magyar Közösség Pártja és a parlamenten kívül rekedtek a kereszténydemokraták két évtizedeken át meghatározó pártja is, a KDH és az SDKÚ-DS.

Válságértekezlet Brüsszelben

A német és a török kormányfők hétfő hajnalig tárgyaltak az Angela Merkel áltla szorgalmazott török-uniós paktum részleteiről, ezzel előkészítették a ma kezdődő EU-s csúcsot. Kiszivárgott értesülések szerint a napirenden egy olyan akcióterv szerepel, amelynek keretében Ankara állítólag kötelezettséget vállal arra, hogy megerősíti határai védelmét, fellép az embercsempészek ellen és visszafogadja az unióból kitoloncolt bevándorlókat. Cserébe az EU hárommilliárd eurót ajánlott a török menekültpolitika támogatására, ígéretet tett a vízumliberalizációra, valamint Törökország uniós integrációjának felgyorsítására.

Nem enyhül a nyomás a déli határon

Bár a balkáni államok összehangoltan, a korábbinál hatékonyabban védik határaikat, a déli magyar határon továbbra is sok az illegális határsértő; a hétvégén 409 embert fogtak el, két gyanúsított ellen pedig embercsempészet miatt indult eljárás. Februárban volt olyan nap, hogy kétszáznál is több migránst tartóztattak föl.  Az ügyészség és a bíróság tájékoztatója szerint az érkezők között jelentős számban vannak a magukat afgánnak, iráninak, pakisztáninak vagy valamely észak-afrikai országból származónak valók, de jönnek olyan távoli helyekről is mint Haiti vagy Srí Lanka is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére