Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezért nem fogadhatunk el semmilyen betelepítési kvótát

Horváth József György

2016.03.05. 17:18

A nyugat demográfiai stratégiájában Európa keleti felére a vesztes szerepét osztották.

A népvándorlás körüli politikai adok-kapokban hajlamosak vagyunk elfelejteni, a folyamat történelmi léptékkel mérhető okait és következményeit. Pedig ezek sokkal lényegesebbek az érintett nemzetek életében, mint a napi problémák. Nyugat-Európa elöregedése, a népesség csökkenéséből adódó demográfiai vákuum, a muszlim országok mérhetetlen demográfiai többlete, mind Európa keleti és déli államaira jelentik a legnagyobb veszélyt. A stratégiában rájuk a vesztes szerepét osztották, ezért nekik kell a hosszú távú következményeket legjobban figyelembe venniük és ennek megfelelő politikai döntéseket hozniuk.

8 pontban elmagyarázzuk, miért.

 

1. Elöregedés és demográfiai vákuum

Nyugat-Európában már a hatvanas évek óta tisztában vannak vele, hogy valamit kezdeniük kell a népességfogyással, az elöregedéssel és a munkaerőhiánnyal – ha fenn akarják tartani a gazdasági növekedést. A természetes folyamat ilyen esetben az lett volna, hogy a fejlett nyugati és északi országok népességfogyása által létrehozott demográfiai vákuum Európa keleti és déli feléről elszívja a fiatal lakosságot. A periférián így még nagyobb demográfiai hiány lép fel, az ottani vákuum pedig Európán kívüli lakossággal töltődik fel. Az utánpótlás rendelkezésre áll, mert a közel-keleti és afrikai térségben óriási népességtöbblet található. Ha egy régióban demográfiai vákuum alakul ki, egy mellette lévőben többlet, akkor törvényszerűnek mondható, ha a körülmények ezt lehetővé teszik, hogy megindul a vándorlás. Ez megtörténhet háborúval, amennyiben az erőviszonyok ilyenek, ha nem, akkor békésnek látszó migráció indulhat.

Ezt a folyamatot a Római birodalom óta sokszor láthattuk. Például a nagy arab terjeszkedés idején, de az Oszmán birodalom esetében mi magyarok is megtapasztaltuk, az északra menekülő szerbek, románok így jutottak az akkori Magyarország területére.

Jól látható, hogy a periférián lévő szegényebb országok sokkal veszélyeztetettebb helyzetben vannak ilyen esetben. Ma egy ilyen folyamat végeredményeképpen a periféria országok bizonyos mértékű iszlamizálódása következne be. Valószínűleg így is lett volna, mint már korábban is a történelemben, de a hidegháború, a modern közlekedés és a volt gyarmati kapcsolatok gyökeresen felborították a forgatókönyveket.

 

2. A Szovjetunió késői bosszúja

A hidegháború idején, a 60-70-es évektől kezdődően, a nyugati politika aktívan foglalkozott a demográfia vákuum betöltésével. Mivel a kelet-európai munkaerőre ebben az időben nem számíthattak, megteremtették a jogi feltételeket az Európán kívüli, egyre nagyobb mértékben muszlim bevándorló befogadásához. Logikusnak látszó döntés volt, hiszen ebben az időben hidegháborúban álltak a Szovjetunióval, és ugyan szívesebben fogadtak volna be kelet-európaikat és azok is szívesebben jöttek volna, de ez nem volt lehetséges, hiszen a kommunista rezsimek szigorúan őrizték a határokat. A helyzet sokban emlékeztetett a jobbágyság röghöz kötéséhez, aminek célja szintén az volt, hogy megakadályozza a munkaerő gazdagabb régiókba vándorlásának természetes folyamatát. Ha nincs a szovjet blokk, akkor valószínűleg a kelet-európai keresztény gyökerű népesség töltötte volna fel a nyugat demográfia hiányát, és nem jött volna létre az integrálatlan muszlim közösségek által okozott probléma. Így a mai helyzetet bizonyos értelemben tekinthetjük a Szovjetunió kései bosszújának is a nyugat gyengítésének célrendszerében.

 

3. A multikulturalizmus a kényszer ideológiája

A történelemben nagyon ritkán fordult elő, hogy teljesen eltérő kultúrájú csoportokat önként invitáljanak a területükre országok. Ráadásul a 60-as években a világban a rasszizmusra és az idegengyűlöletre nem tekintettek olyan érzékenységgel mint ma. Ne feledjük el, abban az időben az USA-ban korlátozottak voltak a feketék jogai a választásokon, bizonyos iskolákhoz, sportokhoz nem férhettek hozzá és 1968-ban ölték meg Martin Luther Kinget. Így a nyugati politikának a kényszerű döntéséhez, hogy a többség által idegennek tekintett népeket telepít le országai területén, nem csak a jogi, hanem az ideológiai, társadalmi kereteket is meg kellett teremteni. A kényszerű választás ideológiájaként a multikulturalizmust és a befogadás kultúráját izzadta ki a nyugat. Ennek, a ma megszokottnak tűnő, de az emberi természettől nagyon távoli ideológiának a bevezetésén évtizedekig dolgoztak ezekben az országokban, meglehetősen jó eredménnyel. Az igazság azonban az, hogy ha nincs a kommunizmus és kelet-európai keresztény bevándorlók töltik ki a demográfiai vákuumot, a multikulturalizmus soha nem vált volna mainstream ideológiává és ma Európa sem szenvedne annyit miatta.

A nyugati politika olyan mértékben hitte el saját propagandáját a muszlim integrációról, hogy nagyon későn vált nyilvánvalóvá számukra, hogy a muszlim bevándorlás nem megoldotta a problémát, hanem megkettőzte. Az elöregedés és a szociális rendszereken lévő nyomás, nem csökkent, hanem nőtt. A muszlim bevándorlók szociális rendszerektől való függése, munkanélkülisége nagyon magas, ezért éppen ellenkező eredménye lett, mint aminek szánták, növeli a szociális számlát, ahelyett, hogy csökkentené.

A jóléti problémán kívül, vallási, etnikai és biztonságpolitikai kockázattal egészültek ki a nyugat gondjai. Így ma már a hosszú távú stabilitáshoz nem csak az elöregedés problémáját kell tompítani, hanem a muszlim bevándorlás visszaszorítására is szükség lenne. Ezt egyes nyugati politikusok rég felismerték, az EU keleti bővítésének stratégiája mögött meghúzódtak ilyen motivációk is.

 

4. Az EU bővítés középtávon változást hoz

Az EU bővítése a kezdetekben nem hozott látványos eredményt a keleti országokból való elvándorlás tekintetében. A kivándorlás ugyan folyamatos volt, de nem elegendő. Nem mozdultak meg milliók, hogy nyugatra menjenek és a nyugati politikusokban is volt félelem a belpolitikai reakciókat illetően. A legnagyobb félelem a szociális rendszerek bőkezűsége közötti különbségekből fakadtak. Féltek, hogy sok keleti majd ennek kihasználására indul útnak.

A válság azonban mindent megváltoztatott, méghozzá a nyugatnak nagyon kedvező irányba. Dél és Kelet-Európa fiatal népessége 2009-től erőteljes vándorlásba kezdett. Félmilliónál több spanyol diplomás, több százezer olasz vándorolt északra. 2,7 millió román indult el, aminek következtében a legutóbbi népszámlás szerint 2 millióval (9 százalékkal) csökkent a lakosságszámuk. Legalább 3 millió lengyel, ukránok, oroszok, bolgárok, szerbek és magyarok tömegei vándorolnak északra és nyugatra. Ennek lehetnek politikai okai is a felszínen, de a mélyben a demográfiai vákuum és a nyugati politikai stratégia húzódik meg. Észak és nyugat népessége tízmilliós számú, fiatal, ambiciózus, magasan képezett, szülőképes korú fiatallal növekszik, akik szinte kivétel nélkül abba a generációba tartoznak, amiből hiány van Európában. A keleti régiókban ugyanennyivel csökken a lakosságszám.

 

5. Alternatíva a muszlim bevándorlásnak

Ezek a fiatalok rendkívül sok előnnyel rendelkeznek a muszlim népességgel szemben. A legfőbb, a korábbi félelmekkel szemben, hogy nem a szociális rendszerek potyautasai. Brit adatok kimutatták, hogy egyedülálló módon a szociális rendszerbe nettó befizetők, kevesebbet vesznek ki, mint amit befizetnek. Ezzel párhuzamosan megjelenésük megnehezíti a muszlim bevándorlók helyzetét, csökkenti a vákuumot, versenyt támaszt nekik a munkaerőpiacon. A statisztikai rasszizmust alapul véve, bizonyosak lehetünk benne, hogy ha a munkaadóknak egy keresztény és egy muzulmán között kell választania, döntő százalékban választják a keresztény gyökerűt. Egyetlen bökkenő volt csupán a dologban, amiről néha nyíltan, de legtöbbször inkább burkoltan beszéltek. A főként román és bolgár cigányok megjelenése. A lakosság egy részében azonnal feléledtek a félelmek és a politikusoknak reagálni kellett. Ebből született aztán a szociális jogok megnyirbálásának kicsit eufemisztikus ötlete. Ettől eltekintve az egész folyamattal a nyugat időt nyerhetett volna az elöregedésből és muszlim bevándorlásból fakadó gondok kezelésére. Időt nyerhetett volna, ha nem indul meg a valódi és tömeges népvándorlás.

 

6. Új helyzet, új stratégia

A népvándorlás felborította az addig jó irányba haladó terveket és új történelmi helyzetet teremtett. A tavaly megindult népvándorlás a modern közlekedés előtti viszonyokat idézi. A migránsok nem közvetlenül jutnak el a célországba, hanem előtte át kell masírozniuk minden közbenső országon. Ez lehetővé tenné, hogy megvalósuljon a történelmi forgatókönyv, ahol a periférián feltorlódnak a bevándorlók, miközben „betolják” nyugatra a keleti régiók lakosságának egy részét. Így a nyugat akár profitálhatna is ebből a folyamatból. Ez a forgatókönyv zajlik Görögországban. Az oda beszorult, ma menekültnek látszó emberek, 10-20-50 év múlva muszlim kisebbség lesznek. Garantáltan több százezer ember szorul majd be oda és marad ott hosszabb távon (ha nem változnak háborússá a viszonyok). Ezzel szemben a görög káosz a helyi középosztály egy jelentős részét üldözi majd el nyugatra.

A nyugat számára előnyös forgatókönyv azonban megtört Merkel hezitálásán, Magyarországon és a többi V4 ország határozott döntésén. Õk nem szerettek volna menekülttáborrá válni, nem szerettek volna a görögök sorsára jutni, nem akarták, hogy muszlim tömegek rekedjenek náluk, ezért időben léptek.

A nyugati országok közül a britek reagálták le a helyzetet hatékonyan és gyorsan. Drasztikusan korlátozva a muszlim bevándorlást, sőt Cameron személyesen, egy újságcikkben fenyegette meg a muszlimokat feleségeik hazadeportálásával. Ez mutatja, hogy intenzíven keresik a módját a nagyobb, már rég ott élő tömegek kitoloncolásának.

Németország, más utat követett, ami sokkal veszélyesebb a keleti régiókra nézve. Õ előbb megnyitotta a kapukat, majd azt követeli, hogy osszák el a bejövő muszlimok egy részét az Unióban. Méltányos kérésnek látszik, de mögötte egy nagyon furcsa történelmi helyzet van és kemény belpolitikai okok.

 

7. Németország gyenge V4-ekben érdekelt

A bevándorlással érintett országokban a belpolitika felrobbant. A szélsőségek erősödnek, támadások érik a bevándorlókat. Kisebb nagyobb mértékben destabilizálódnak az országok. Ebben a sorban a legnagyobb kivétel Magyarország. Magyarországon épp ellenkező folyamat játszódott le. A kormány széles összefogással a háta mögött léphet az ügyben és erősítette helyzetét.  Németországban belpolitikai kérdés a kvóta ügye. Ha nem sikerül keresztül vinnie Merkel mamának, akkor helyzete még instabilabbá válhat, de ha sikerülne, akkor annak nagymértékű belpolitikai stabilizáció lenne az eredménye. Magyarországon és a V4 országokban éppen fordított a helyzet, ha sikerülne keresztülvinni a kvótát, az gyengítené a kormányokat, akár bukásukat is eredményezhetné. Németország így két legyet ütne egy csapásra. Stabilizálná saját helyzetét és gyengítene másokat, akikre most nem tudja rákényszeríteni akaratát. Magyarország beállhatna a görög sorba, amellyel azt tesz Európa, amit csak akar.

Ebben az esetben Magyarország és a többi V4 területén is érvényesülhetne az eredeti forgatókönyv, vagyis a perifériára lenne telepíthető a muszlim népesség egy része.

Ezt nagyon fontos tudni ahhoz, hogy megértsük, miért hihetetlenül fontos történelmi léptékkel mérve a kvóták elutasítása. Ez aktuálpolitikainak látszó kérdés rendkívül fontos távlatos kérdést takar.

 

8. Sajnos érdekünk lett a nyugat-európai munkavállalás korlátozása

A bevándorlás Amerika nagy ereje, gazdaságának hajtóereje. Ezt az álmot kergeti Nyugat-Európa már 50 éve, de nála a bevándorlás átokká vált. Ez azért történt, mert erős jóléti rendszere potyautasok bevándorlását erősíti. Amerikában ezzel szemben nincs szociális rendszer és ez szűrőként működik.

Európában könnyen megoldható lenne a kérdés, a szociális rendszerhez való hozzáférés korlátozásával, ez azonban eddig nem látszott lehetségesnek. Most a britek végül elindultak ezen az úton. Jelenleg ez a nyugat számára a legjobb megoldás. Így kiszűrhetik a potyautasokat és kimazsolázhatják a dolgozni és boldogulni akaró munkavállalókat. A gyerekek után járó támogatásának helyben lakáshoz kötése pedig arra ösztönözheti az ott dolgozó kelet-európaiakat, hogy kivigyék magukkal családjukat, amire nagy szükség az elöregedés megállítására.

Azonban ez a legveszélyesebb fogatókönyv saját régiónk számára. Ez ugyanis megállítja a szociális rendszer kihasználása érdekében történő kivándorlást, de nem teszi azt az ambiciózus, versenyezni és dolgozni akaró lakossággal. Ennél már az is sokkal jobb lenne, ha erőteljesen korlátoznák a munkavállalást és ezzel a kivándorlást. Nyugat-Európának egyre nagyobb szüksége van régiónk fiataljaira, azonban a keleti régiók népessége sok esetben gyorsabban fogy, mint a nyugati. A muszlim népvándorlás körülményei között még inkább felértékelődik a saját kultúrájú lakosság, ezért kulcskérdés a népvándorlás kívül tartása mellett, a saját állampolgárok otthon tartása. A korlátozás ennek nem a legjobb módja, (jellegében ez is emlékeztet a röghöz kötés motívációira) hiszen a lakosságért folyó versenyt megállítja, így nem ösztönzi a helyi politikai eliteket, hogy jobb kormányzással tartsák meg a fiatalokat. Ez utóbbi azonban lassú folyamat, ma pedig gyors megoldások kellenének.

A fentiekből jól látható, hogy bármennyire is aktuálpolitikai kérdésnek tűnik a kvóták elutasítása és a bevándorlás megállítása, ez a legfontosabb távlatos döntés a mai európai kormányok előtt. Azok az országok, akik ezek között a kaotikus és gyorsan változó viszonyok között kiengedik kezükből sorsuk irányítását, más országok belpolitikai érdekei szerint cselekszenek, nagyon könnyen a történelem vesztesei között találhatják magukat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére