Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.03.03. 07:59

Utórengések Indonéziában; Észak-Korea már megint lövöldözik; Németország elhidegült Franciaországtól. A nap legfontosabb hírei a Három nyolcason.
Hat utórengése volt csütörtök reggel a szerdai 7,8-as erősségű indonéziai földmozgásnak

A reggeli utórengések intenzitása fokozatosan gyengült. A hatóságok továbbra sem tudnak áldozatról, és megállapították, hogy a lakosság a korábban elszenvedett földrengések tapasztalatai alapján fegyelmezettebben reagált a természeti katasztrófára, mint korábban. A szerdai földmozgást 24 kilométer mélyen, a szárazföldtől messze, Nyugat-Szumátra fővárosától, Padangtól 808 kilométerre délnyugatra észlelték. Az Indonézia partjainál 2004-ben történt 9,1-es erejű földrengés pusztító szökőárt váltott ki, amely miatt egy tucatnyi országban 230 ezer ember vesztette életét.

Észak-Korea már megint lövöldözik

Észak-Korea több rövid hatótávolságú rakétát lőtt ki a Japán-tenger irányába csütörtökön, alig pár órával az után, hogy az ENSZ újabb büntetőintézkedéseket fogadott el a kommunista állammal szemben. A dél-koreai hírügynökségnek nyilatkozó illetékesek szerint egyértelmű, hogy Phenjan az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozata miatti felháborodásában lőtt. Katonai források valószínűsítik, hogy a rakéták kb. 100-150 kilométert tettek meg, mielőtt a tengerbe zuhantak. Az ENSZ BT szerdán fogadta el az eddigi legszigorúbb büntetőintézkedéseket Phenjannal szemben, mert Észak-Korea január elején újabb kísérleti atomrobbantást hajtott végre, majd egy hónappal később műholdat lőtt fel ballisztikus rakétával, mindkét alkalommal megsértve a BT korábbi határozatait.

Németország elhidegült Franciaországtól

Már nem a franciák számítanak Németország első számú kereskedelmi partnerének. Történelmi változás állt be Németország külkereskedelmében, az eddig legszorosabb partner Franciaországot lecserélték az USA-ra. Előbbivel 170, utóbbival viszont már 173 milliárd euró értékű forgalmat bonyolítottak le. Gyengült az euró a dollárhoz képest, ami ösztönözte az eurózónán kívülre irányuló exportot, de hozzájárult a két ország közötti forgalom bővüléséhez az amerikai gazdaság fellendülése. Franciaország számára a becslések szerint továbbra is Németország számít a legfontosabb kereskedelmi partnernek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére