Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A francia szélsõjobb még az igen/nem közt sem tud különbséget tenni

888.hu

2016.03.02. 20:18

Még jó, hogy valójában nem a Marine Le Pen vezette Nemzeti Front Franciaország utolsó reménysége. Máskülönben kezdhetnénk aggódni.
BRÜSSZEL, 20:18

Még jó, hogy valójában nem a Marine Le Pen vezette Nemzeti Front Franciaország utolsó reménysége. Máskülönben kezdhetnénk aggódni.

A francia szélsőjobb ugyanis nem tudja megkülönböztetni a pirosat a zöldtől, az igent a nemtől – legalábbis ez derül ki abból a jelentésből, amelyet az Europaportalen adott ki arról, a párt EP-képviselői hányszor vonatták vissza, vagy változtatták meg utólag szavazatukat. 2014 júliusa óta közel ezerszer. Majd' háromszor többször, mint a második legtöbbet hibázó francia republikánusok, és hétszer annyiszor, mint a szintén sokat vétő francia szocialisták. (Az amúgy nemzetközi merítésből dolgozó összeállítás alapján úgy tűnik, a francia EP-képviselők figyelme folyton másutt jár, ugyanis rendre felül kell bírálniuk a parlamentben leadott szavazataikat.)

A legbizonytalanabb magyar EP-képviselő Szanyi kapitány, aki 2014 júliusa óta 8-szor bírálta felül korábbi voksát, kétszer többször, mint bármelyik fideszes Ep-képviselő.

Mindezt a látszat fenntartása érdekében. A voksolást követő korrekció ugyanis a szavazás kimenetelén mit sem változtat, mindössze az arról készült jegyzőkönyv kozmetikázására jó, azaz arra, hogy utólag ne kelljen magyarázkodni a szavazóknak azért, ha a képviselők a párt programjával/meggyőződésével ellentétesen szavaztak. Márpedig a Nemzeti Front elmúlt másfél évben vétett 988 hibáját nehéz lenne a képviselők figyelmetlenségének betudni, hiszen minden EP-képviselő asszisztensétől minden ülés előtt listát kap arról, milyen kérdésekben kell szavaznia, és a listán általában az is szerepel, pártja milyen állásfoglalást vár tőle.

Így történt ez tavaly szeptemberben is, amikor az EP elé került a betelepítési kvóta ügye, amelyet a Nemzeti Front képviselői támogattak, később azonban tömegével kérték a szavazási jegyzőkönyv javítását, nehogy rájuk süssék a bélyeget, hogy elősegítik a migránsok betelepítését országukba.

A kérdésben megszólaló EP-képviselők szerint társaik körében nem ritka, hogy a szavazati jegyzőkönyv kozmetikázását kérik, hogy ne derüljön ki, hogy pártjuk álláspontja ellenében, lelkiismeretükre hallgatva adták le szavazatukat. Vagy épp fordítva, ahogy tette ezt az elmúlt másfél év során a legtöbb korrekciót kérő EP-képviselő, az NF-es Dominique Bilde, aki rendszeresen a radikális jobboldali párttömörülés által kiadott ukáznak megfelelően szavazott, majd később javította szavazatát, hogy az választási ígéreteivel összhangba kerüljön.

(EurActiv)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére