Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koránkelõs hazai sajtószemle

Horváth József György

2016.03.02. 08:18

Simicska figyeli Vonát; Körmend lakossága retteg az épülõ menekültszállástól; 100 nap van hátra a foci EB startjáig; titkosították az MNB alapítványok adatait. Errõl ír a hazai sajtó.
A Magyar Nemzet

címlapján a jegybanki átláthatóság korlátozásával foglalkozik. Az Országgyűlés kormánypárti többséggel kedden elfogadta a határozatot. Ennek következménye, hogy a jegybank tulajdonában álló alapítványok adatai titkosításra kerülnek.

A Magyar Hírlap

beszámolója szerint az idegenforgalom adja a bruttó hazai termék kilenc százalékát. A jövőben turisztikai ügynökség segítheti az állami források hatékonyabb felhasználását a magyar turisztika fejlesztésében, támogatásában. A kormány napokon belül dönthet az ügynökség felállításáról. Az ágazaton belül a futóturizmus lehet az egyik legdinamikusabban fejlődő terület, jelentős gazdasági hasznot is hoz.

A Magyar Idők

címlapján egy interjú tetszeleg Szili Katalinnal, aki azt állítja, hogy a baloldaliság "nem lehet fékezett habzású liberalizmus". A volt szocialista politikus szerint politikai piranhák mardossák az MSZP testét. Szili jelenleg a határon túli autonómiakoncepciók kidolgozására felkért miniszterelnöki megbízott, véleménye szerint az MSZP a mai napig nem döntötte el, hogy neoliberális vagy szociáldemokrata elveket valljon.

A Népszava

azt latolgatja címlapján, hogy az NVB pártutasításra döntött a kormány kvótaellenes referendumának hitelesítéséről. A kezdeményezést már meg is támadta a bíróságon a PM és a Liberálisok. Lattmann Tamás nemzetközi jogász szerint a kérdés akár az uniós tagságunkat is veszélybe sodorhatja.

A Népszabadság

vezércikke szerint Simicska Lajos támogatná Orbán Viktor 2018-as kihívóját, és figyeli Vona Gábort. A milliárdos hajlandó lenne vagyonának egy jelentős részét a kormányváltásra áldozni. A vállalkozó szerint a Jobbik még nem kormányképes erő. 

A Blikk

Egyik szerdai cikke szerint Körmend lakossága szó szerint retteg az erőszakos menekültektől. Az osztrák határ melletti település közelében ideiglenes befogadóállomás épül. Az építkezés jelenleg is gőzerővel zajlik. A rendőrség azt ígérte a lakosságnak, hogy nem kell tartaniuk semmilyen fenyegetéstől, fenn fogják tartani a rendet Körmenden. 

A Nemzeti Sport

címlapján számol. Még 100 nap van hátra az EB rajtig, 30 év után a magyar futball válogatott végre részt vehet a kontinensviadalon. "Ez olyan csoda, amire 30 évet kellett várni."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére