Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bogdánnal meglehetett volna?

888.hu

2016.02.29. 12:20

Vasárnap a Liverpool büntetõkkel bukta el az angol Ligakupát a Manchester Cityvel szemben. A vörösöknél a belga Simon Mignolet állt a kapuban. Nem õ tehet arról, hogy végül nem a Liverpool nyert, de talán sokakban felmerült a gondolat, mi lett volna, ha a büntetõknél Bogdán Ádám áll a gólvonalon?

Tegnap az angol Ligakupa fináléja büntetőrúgásokig húzódott. Bogdán Ádámnak a kispadról kellett végignéznie, amint egyfelől társai sorban hagyják ki a tizenegyeseket, másfelől tehetetlenül figyelte, amint vetélytársa, Simon Mignolet egyet sem képes védeni (az egy kimaradt büntetők a kapufa "védte"). Vajon mit érezhetett ezekben a pillanatokban a magyar kapus? Volt-e pillanat, amikor azt gondolta magában, "ezt kivédtem volna..."?

A futballtörténelemben megesett már, hogy egy edző zseniálisat húzott azzal, hogy a tizenegyes-párbaj előtt kapust cserélt. Nem is kell messzire menni az időben. 2 éve a Brazíliában rendezett világbajnokságon a hollandok akkori mestere, Louis van Gaal gátlás nélkül cserélte le kezdőkapusát, Jasper Cillessent és a büntetők előtt nem sokkal csatasorba állította a fiatal és tehetséges Tim Krult. Akkor és ott ez nagyon kockázatos lépésnek tűnt. Legalább annyira kockázatos, mint ahogy Bernd Storck a kezdőbe nevezte a meccshiányban szenvedő Kleinheisler Lászlót a norvégok elleni pót.selejtezőn. A hollandok bejött a kapucsere, Krul az elődöntőbe védte a tulipánosokat:

Bogdán Ádámnak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Liverpool a döntőig menetelt, hisz már részese volt egy tizenegyes-párbajnak, amelyből diadalmasan jött ki. Ennek akkor a Carlisle volt a szenvedő alanya. Amikor ez történt, akkor már Jürgen Klopp volt a vörösök menedzsere.Vajon tegnap este felmerült-e benne, akár csak egy pillanatra az a szeptemberi mérkőzés, a büntetők... Bogdán Ádám:

Ha fel is merült, nem húzta meg azt a bátor lépést, amit kép éve Louis van Gaal különösebb probléma nélkül megtett. Mignolet maradt a kapuban, a Liverpool pedig elbukott. Persze nem azt mondom, hogy Ádámmal automatikusan nyert volna a csapat, de ott mocorog bennem a kisördög, hogy az általam nagyra tartott Jürgen Klopp megtehette volna ezt a lépést. Talán bízhatott volna kicsit jobban a magyar kapusban. Talán megérdemelte volna Bogdán, hogy egy ilyen meccs tudatában higgyen benne edzője. Lehet. hogy hitt benne, de a belgában jobban. Ennek eredménye pedig:

A Manchester City nyerte meg az angol Ligakupát. Pedig mennyire örültem volna annak, ha egy magyar, Bogdán Ádám is a kezébe veheti. Együtt örültem volna vele. Feltételes mód! Kár, hogy ezt kell használni. Titkon remélem, hogy itt, Magyarországon nem csak bennem fogalmazódott meg ez a gondolat...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére