Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migráns-dzsungel miatt Belgium is lezárja határait

Nagy Gábor

2016.02.23. 19:28

Belgium ideiglenesen visszaállítja az ellenõrzést a Franciaországgal közös határán azért, hogy megakadályozza a Calais-ban kiépült, illegális táborban tartózkodó migránsok beáramlását az országba.
BRÜSSZEL, 19:28

Belgium ideiglenesen visszaállítja az ellenőrzést a Franciaországgal közös határán azért, hogy megakadályozza a Calais-ban kiépült, illegális táborban tartózkodó migránsok beáramlását az országba.

Jan Jambon belga belügyminiszter kedden az újságíróknak a határellenőrzéssel kapcsolatban elmondta:

értesítettük az Európai Bizottságot, hogy átmenetileg korlátozzuk a schengeni szabályok alkalmazását."

A tárcavezető tájékoztatása szerint már hétfő este fokozták a határellenőrzést; ezt azonban tovább erősítik és 250-290 rendőrt vezényelnek ki. Jambon hozzátette, hogy a fokozott ellenőrzés addig fog tartani, amíg csak szükséges; és mindenáron szeretnék elkerülni, hogy a calais-ihoz hasonló sátortáborok jöjjenek létre Belgiumban.

Jan Jambon szerint hétfő este harminckét menekültet tartóztattak fel a határtérségben, de a dzsungelként is emlegetett tábor felszámolása nyomán akár több ezren is megpróbálhatnak bejutni az országba, hogy onnan továbbutazzanak Nagy-Britanniába. A belga hatóságok csak januárban ezer, többségében iraki, illetve iráni állampolgárságú, Nagy-Britanniába tartó migránst fogtak el és utasítottak ki az országból.

Belgium nem zárja le a határait, ez nem erről szól, mi célzott ellenőrzéseket végzünk egy bizonyos jelenség miatt"

– szögezte le a belga belügyminiszter.


A Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagút francia oldalán található kikötőváros egykori szeméttelepén tavaly tavasszal illegálisan kialakult, ám a hatóságok által megtűrt sátortábor déli részének felszámolását szerdán kezdték volna meg, egy bírósági kereset miatt ez azonban egyelőre késik. A segítők szerint a "dzsungel" felének megszüntetése növelni fogja a feszültséget, és még kiszolgáltatottabbá teszi a migránsokat, akik elfogadhatatlan körülmények között várnak egy lehetőségre, amikor megkísérelhetnek törvénytelen módon átjutni Nagy-Britanniába.

A migránskrízis miatt eddig a schengeni rendszer hét állama rendelte el a határellenőrzés ideiglenes visszaállítását: Ausztria, Belgium, Dánia, Franciaország, Németország, Norvégia és Svédország.

(Russia Today, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére