Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Agyonlõtték a kelet-ukrajnai város polgármesterét

Sümeghi Lóránt

2016.02.23. 14:28

Ismeretlen elkövetõk agyonlõtték egy kelet-ukrajnai város, a Luhanszk megyei Sztarobilszk polgármesterét.
SZTAROBILSZK, 14:28

Ismeretlen elkövetők agyonlőtték egy kelet-ukrajnai város, a Luhanszk megyei Sztarobilszk polgármesterét.

A rendőrség keddi közlése szerint Volodimir Zsivahát a fejére és a nyakára leadott két lövés halálosan megsebesítette. A városvezetőt a polgármesteri hivatal belső udvarán találta meg az épület egyik őre, azonban a politikus a kórházba szállítás közben, a mentőautóban halt bele sérüléseibe. 

Sztarobilszk az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt álló területen, Luhanszktól mintegy 100 kilométerre északra fekszik. A hatóságok két, kilenc milliméter kaliberű töltényhüvelyt foglaltak le a gyilkosság helyszínén. Nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a férfit politikai tevékenysége miatt ölték meg. 

A 44 éves Zsivaha Sztarobilszk városában született. Korábban tagja volt a kijevi Majdan-tüntetések nyomán hivatalából menesztett volt államfő, Viktor Janukovics mögött álló Régiók Pártjának, a párt színeiben pedig a Luhanszk megyei tanácsnak. A tavaly októberi helyhatósági választásokon nyerte el szülővárosa polgármesteri tisztségét a 2011-ben alapított, parlamenten kívüli Mi Régiónk elnevezésű párt jelöltjeként.

A polgármester korábbi nyilatkozataiban támogatta a Vlagyimir Putyin orosz elnök ukrán bizalmasaként ismert Viktor Medvegycsuk, az az Ukrán Választás nevű társadalmi mozgalom vezetője elképzelését Ukrajna szövetségi állammá történő átalakulásáról.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére