Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koránkelõs hazai sajtószemle

Bertha László

2016.02.22. 08:28

Brüsszel, Nagy-Britannia, Simicska Lajos, avagy minden, hogy jól induljon a napod.
A Magyar Idők

az EU-csúcsról megjegyzi, hogy Brüsszelben elfogadták a magyar megoldást, az ellenzéki vádaskodásokkal kapcsolatban pedig a kormányszóvivő szavait idézik, ami szerint hazudik az ellenzék az uniós megállapodásról. Kovács Zoltán a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a zárónyilatkozat arra a 40 ezer menekült áthelyezésére vonatkozik, akiket önkéntes alapon telepíthetnek be az egyes tagállamok, így nem arról a 120 ezer bevándorlóról van szó, akiknek befogadását kötelezővé tette az Európai Unió. A Magyar Idők szerint a CSOK-igénylők mintegy harmada vállalt újabb gyermekeket, az igénylők száma pedig a 40 ezret is elérheti az idei évben.

A Magyar Hírlap

szintén brüsszeli csúcsról ír címlapján. A lap szerint megvédtük a legfontosabb európai elvet. Hosszú tárgyalások után létrejött a kompromisszumos megállapodás Nagy-Britannia uniós reformköveteléseiről az Európai Tanács csúcstalálkozóján. A Magyar Hírlap rég látott nemzeti összefogásról ír a betelepítés elleni aláírásgyűjtések kapcsán, hiszen kétmillió aláírás gyűlt össze a kvótarendszer ellen. A lap véleményrovatában Szabó Palócz Attila álláspontját közlik: szerinte az uniós állam- és kormányfőknek végre sikerült egyetértésre jutniuk abban, hogy Európa külső határait meg kell védeni.

A Magyar Nemzet

ugyancsak kiemelten foglalkozik az EU-tagországok állam- és kormányfőinek csúcstalálkozójával. A lap szerint a britek számára fontos, az uniós vendégmunkásokat viszont érzékenyen érintő követeléseknek engedett az Európai Tanács. A Magyar Nemzet kitér a magyar ellenzék felháborodására is, akik valamilyen oknál fogva másként értelmezték a döntést. Azóta már az Európai Parlament elnöke, Martin Schulz is kijelentette, hogy Magyarország egészen biztosan nem fogad be menekülteket.

A Népszabadság

egy egészen csodálatraméltó, hózentrógeres Simicska Lajos fotóval árulja hétfői számát. A Népszabadság a médiaháborúval kapcsolatban megjegyzi, hogy törvényesen aligha lehet elszedni a Class FM frekvenciáját. A lap a brüsszeli csúcsot úgy értékeli, hogy a brit kormányfő, David Cameron ügyesen zsarolt, de a visegrádiak is győzelmet kiáltanak.

A Népszava

úgy tesz, mintha más csúsztatna, de természetesen ők próbálnak csúsztatni. A lap szerint Magyarországnak igenis be kell fogadnia menekülteket – hiába állít mást még az EP szocialista elnöke is. A Népszava a címlapon foglalkozik a nevadai előválasztással, ahol Clinton és Trump is győzedelmeskedett.

A Blikk

Nemcsák tönkrement házasságáról ír, információik szerint a színész az egyik kollégájába szertett bele. Áldásunk rájuk. A bulvárlap szerint „a zsaruk nagyot hibáztak” Lajcsi ügyében, aki egyébként már haknizott is egyet szabadulása után. A Blikk egy nem mindennapi esélyt is kínál az olvasók számára: Geszti Péterrel lehet hétfőn chatelni. Nem csodás?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére