Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Betiltanak minden külföldi online médiát Kínában

888.hu

2016.02.19. 13:28

Bajban lehet a PlayStation és az Xbox is.
PEKING, 13:58

Bajban lehet a PlayStation és az Xbox – csak a kínai médiahatóság engedélyével lehet majd bármilyen tartalmat feltenni az internetre.

Már a részben külföldi tulajdonban álló vállalatoknak is megtiltják Kínában, hogy online tartalmat – szavakat, képeket, térképeket, játékokat, animációt vagy információt tartalmazó hanganyagot – tegyenek közzé előzetes engedély nélkül. Legalábbis ez áll az ipari és információs technológiáért felelős minisztérium által jegyzett új szabályban, amely március 10-én lép hatályba.

A hagyományos sajtóorgánumokhoz hasonló szigorú ellenőrzést kíván kiterjeszteni a kínai állam az online médiára, beleértve a közösségi és a videókat streamelő oldalakat is. Magyarázatuk szerint az ellenőrizetlen kibertér túl komoly biztonsági kockázatokkal járna.

Még a Sony és a Microsoft is érintett lehet, miután a PlayStation és az Xbox működése is az új szabály hatálya alá tartozhat. Holott a játékgyártók így is sokat szenvednek azért, hogy megfeleljenek a szigorú kínai szabályozásnak. A Facebook is küzd azért, hogy beléphessen a piacra, ahol mintegy 700 milliós potenciális kereslet vár rá.

(Independent, Quartz)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére