Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bíróság elé áll Nicolas Sarkozy

Sümeghi Lóránt

2016.02.16. 10:58

A volt francia elnöknek még a négy évvel ezelõtti kampányával kapcsolatban kell majd kérdésekre válaszolnia, miután több visszásságra is fény derült.
PÁRIZS, 10:38

A volt francia elnöknek még a négy évvel ezelőtti kampányával kapcsolatban kell majd kérdésekre válaszolnia, miután több visszásságra is fény derült.

Egyelőre kérdéses, hogy gyanúsítottként, vagy csak tanúként idézik be Sarkozy-t, miután a négy évvel ezelőtti elnökválasztási kampány idején, többszörösen túlköltekezte magát a volt elnök.

A kampányfinanszírozási anomáliában részt vett a Bygmalion nevű francia PR cég is, amely elsősorban akkor trükközhetett a kifizetésekkel és számlázásokkal, amikor a francia konzervatív párt nevet változtatott Republikánus Pártra.

A PR cég több alkalmazottja is elismerte a csalást, azonban még egyikőjük sem jelezte, hogy a volt elnöknek erről tudomása is lett volna. A 22 millió eurós fix kampánybüdzsét a jelentések szerint több tízmilliónyi euróval lépte át a francia párt. Jelenleg tizenhárom embert vettek őrizetbe, azonban az ügy még jóval tovább mutathat a Bygmalion nevű PR cég hatáskörénél is.

(AFP)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére