Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.02.16. 08:01

Merkel megijedt; lehullott a lepel a kölni erõszaktevõkrõl; Orbán Viktor Macedónia és Bulgária határvédelmét erõsítené a V4-ekkel. A nap legfontosabb hírei.
Merkel megijedt

Hétfőn rendkívüli tanácskozást tartottak a V4-ek kormányfői. Közös álláspontot fogadtak el a migrációs válság megoldása, a Brexit, valamint a schengeni rendszer bővítése kapcsán. A visegrádi országok támogatják Románia és Bulgária csatlakozását a schengeni övezethez, és egy B-terv kidolgozását sürgetik, ha az uniós-török megállapodás mégsem állítaná meg a menekültáradatot. A német kancellár egyből reagált a visegrádi országok közös prágai nyilatkozatára és óva intette  az Európai Unió tagállamait attól, hogy a V4-ek példáját kövessék. Merkel szerint Európának most azt kell eldöntenie, milyen szerepet akar játszani a világban; elzárkózik vagy kiáll értékei és érdekei mellett. A kancellár nyilatkozatában meggyőződését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az általam választott irány Németország és Európa számára is helyes út. 

Lehullott a lepel a kölni erőszaktevőkről

Kiderült: a kölni ügyészség közleménye szerint a szilveszterkor zaklatásokat és erőszakcselekményeket elkövetők zöme migráns. Eddig 73 gyanúsítottat sikerült azonosítani, és zömük észak-afrikai. Összesen 1075 feljelentés érkezett a kölni rendőrséghez a városban szilveszterkor történtek miatt, a panaszok közül 467 szexuális természetű: a zaklatástól a megerőszakolásig terjed. Az ügyészség pontos adatokkal szolgált arról, hogy az eddig azonosított 73 gyanúsított milyen állampolgárságú: 30 marokkói, 27 algériai, négy iraki, három német, három szíriai, három tunéziai. Líbiát, Iránt és Montenegrót egy-egy állampolgára "képviseli". Az illetők túlnyomó többsége az általános értelemben vett menekült kategóriába esik. Különböző menekültstátusuk van. Akad köztük illegális bevándorló, menedékkérő és menekült státusért folyamodó is.

A V4 B-terve

A V-4 országok kormányfői hétfőn elfogadták a Prágai Nyilatkozatot, amit csütörtökön Brüsszelben az Európai Tanács ülésén terjesztenek majd elő. Többek közt támogatják egy B-terv kidolgozását, ami akkor lenne esedékes, ha a már két hónapja stagnáló uniós-török megállapodás továbbra sem valósulna meg a gyakorlatban és Görögország továbbra is ellenőrzés nélkül engedné át az illegális bevándorlókat Európába. Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta, hogy 1991-es fennállása óta még soha nem volt ekkora szükség a V-4-ek együttműködésére. Orbán szerint a Visegrádi országok szövetsége jelenti ma a gazdasági növekedés motorját Európában, valamint együtt alkotják az EU legbiztonságosabb régióját. A magyar miniszterelnök szerint kontrollálni kell és meg kell állítani a migrációs áradatot. Eszerint, ha a görög-török megoldás bedől, a második védvonal szerint, Macedónia és Bulgária határait kell megerősíteni, amihez a magyar kormány készséggel ajánlja fel katonai, technikai és pénzügyi segítségét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére