Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koránkelõs hazai sajtószemle

Bertha László

2016.02.15. 08:18

Ezrek vettek részt a szombati pedagógus tüntetésen, a szíriai fegyverszünetrõl tárgyaltak a nagyhatalmak.
A Magyar Nemzet

a címlapon hozza a szombati kormányellenes pedagógus demonstrációt, amelyhez a taxisok, a vasutasok és több tucat szakszervezet is csatlakozott. A tüntetésen szerintük legalább tízezren vettek részt, megtelítették a Kossuth teret. A tüntetés végén a fekete ruhás nővér, Sándor Mária kérésére 5 percig néma csendben gyászolták a demokráciát: "kimondjuk feketén-fehéren, hogy nem engedünk a diktatúrának" – mondta Sándor. A lap foglalkozik még többek közt Mészáros Lőrinccel, illetve a hétfőn kezdődő parlamenti szezonnal is.

A Magyar Hírlap

kiemelt témaként foglalkozik a lehetséges szíriai fegyverszünettel, melyről a bajor fővárosban, Münchenben tárgyaltak a nagyhatalmak. A Magyar Hírlap a pedagógusok tüntetése kapcsán az oktatási államtitkárt, Palkovics Lászlót idézi: megoldást fogunk találni. Ezzel kapcsolatban Boros Bánk Levente politológus véleményét is közlik, miszerint a meghirdetett szombati tüntetés sokkal inkább politikai, mintsem szakpolitikai megmozdulás volt.

A Népszabadság

egyenesen „a jövőért harcoló mozgalmárokról” ír – szó mi szó, nehéz levedleni a szocializmus fogalmi eszköztárát.  A lap szerint több tízezren vettek részt a pedagógusok tüntetésen, a szervezők pedig jelezték, hogy folytatják tovább. A Népszabadság beszámol a „becsület napjáról” is, ahol szétkiabálták egymást a szélsőjobbosok és az antifasiszták.

A Népszava

szintén a címlapon ír a hétvégi tüntetésről a következő felütéssel: „ha a csend beszélni tudna…”. A lap tényként közli az oktatási rendszer tönkretételét, ami szerintük csak úgy virágzott a második Orbán-kormány előtt. A lap szerint nehéz napok várnak Orbán Viktorra, mivel Prágába utazik a visegrádi négyek csúcstalálkozójára. A V4-ek egy tartalék védővonal kialakításáról tárgyalnak Bulgária és Macedónia déli határain, ezt pedig Angela Merkel rossz szemmel nézi. Nyugodtan mondhatjuk, hogy inkább a német kancellárra várnak nehéz napok…

A Blikk

Lagzi Lajcsi lányának pokoli heteiről ír a címlapon. A bulvárlap egy hétfőn kezdődő sorozatban mutatja be, hogy hova is jutott a magyar egészségügy az évtizedek alatt, ezzel alátámasztva az ÁNTSZ-jelentését. A Blikk szerint Gesztesi Károly magánéleti problémái miatt a menekülést választotta, így Izraelben próbál új életet kezdeni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére