Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meggyõzõ fölénnyel zsebelte be elsõ gyõzelmét a magyar jégkorong-válogatott

Nagy Gábor

2016.02.11. 21:58

Litvánia - Magyarország 0:4.

Február 11-től 14-ig olimpiai selejtezőtornát játszik a magyar jégkorong-válogatott Budapesten a Papp László Sportarénában.

A csütörtöki első mérkőzésén Lengyelország Észtországot győzte le 6:2 arányában (3–0, 2–1, 1–1). Ezután következett a magyar válogatott, akinek az ellenfele Litvánia volt. Legutóbb az előző olimpiai selejtezőtornán találkoztunk és győztük le őket.

A siker azonban most sem maradt el

A telt ház előtt játszó magyar válogatott jól kezdte a mérkőzést, hiszen már az első harmadban megszerezte a vezetést. A fiúk a következő harmadban is betaláltak – ezzel 0:2-re módosítva az állást. Az utolsó harmadban pedig már felszabadult játékkal sikerült még két gólt szereznünk, így a végeredmény 4:0 lett.

A következő nap 18:00-kor az észt válogatott lesz az ellenfél, amely az őszi selejtezőkört fölényesen megnyerte, és legutoljára a 2008-as szapporói világbajnokságon találkoztunk velük, szintén magyar sikerrel.

A 2018-as pjongcsangi olimpia 12 csapatos hokitornájára még három hely kiadó, ugyanis a vébé első nyolc helyezettje és a rendező, Dél-Korea már automatikusan ott van. Ha a magyar válogatott sikerrel abszolválja a budapesti selejtezőtornát, akkor utána még egy selejtezőt kell megnyernie. Az utolsó körben pedig három tornát rendeznék még, ahonnan csak a győztesek jutnak ki az olimpiára, a világranglista-helyezés szerint Németországgal, Lettországgal és Ausztriával kell majd megküzdeni az egy kvótáért.
Hajrá Magyarok!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére