Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Nagy Gábor

2016.02.11. 19:59

Sztrájkra készülnek a vasutasok; A NATO nem csak szárazföldön erõsít Európában; Beszóltak a visegrádi négyeknek. Olvassátok a nap legfontosabb híreit nálunk.
1. Sztrájkra készülnek a vasutasok

A MÁV és a szakszervezetek csütörtöki egyeztetése is zátonyra futott, miután a munkavállalók nem fogadták el munkáltatók által felajánlott 3 százalékos alapbéremelést. A legtöbb tagot számláló Vasutasok Szakszervezetének elnöke, Meleg János azzal indokolta a döntést, hogy a csütörtöki javaslat már nem tartalmazta az önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj-kiegészítést és az évi két alkalommal 25-25 ezer forintos kifizetést.

2. A NATO nem csak szárazföldön erősít Európában

Miután szerdán kiderült, hogy a NATO háromezer katonát telepít azokba az országokba, amelyek leginkább ki vannak téve Moszkva fenyegetettségének; csütörtökön újabb bejelentés született: Németország, Törökország és Görögország kérésére az Észak-atlanti Szövetség tengeri műveletet indít az Égei-tengeren. A misszió legfőbb célja, hogy nyomon kövesse a kontinens életét megnehezítő menekültáradatot és felszámolja a térségben lévő embercsempész-hálózatokat.

3. Beszóltak a V4-nek

Az ENSZ menekültügyi Főbizottsága szerint a visegrádi országok nem elég szolidárisak. A főbizottság ezért arra szólítja fel a V4-ek vezetőit, hogy vallásra és nemzetiségre való tekintet nélkül mutassanak nagyobb szolidaritást azokkal, akik a háborúk és a szélsőségesek elől próbálnak a kontinensre menekülni. Az ENSZ felszólította a visegrádi országokat arra is, hogy a február 15-én esedékes prágai, V4 csúcstalálkozó előtt tegyenek közzé egy szolidaritásról szóló felhívást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére