Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bertha László

2016.02.11. 07:59

Háromezer NATO-katona jöhet a térségbe; Az USA szigorította szankcióit Észak-Korea ellen; Svédország új terrorizmusellenes törvényt fogadott el.
1. Háromezer NATO-katona jöhet a térségbe

A NATO védelmi miniszterei szerdán megállapodtak abban, hogy erősítik a szövetség azon tagjait, akik leginkább ki vannak téve Oroszország fenyegetettségének. Az egyelőre kérdéses, hogy pontosan mennyi, illetve milyen összetételű csapatok kerülhetnek a kelet-európai térségbe, de egyes információk szerint a katonák száma elérheti akár a 3 ezer főt is. A megnövekedett NATO-csapatok jelenléte az elrettentés célját szolgálná, ugyanakkor Oroszország vélhetően nem hagyja szó nélkül a transzatlanti szövetség lépését.

2. Az USA szigorította szankcióit Észak-Korea ellen

Szerdán egyhangúlag megszavazta az amerikai szenátus az Észak-Korea ellen szankciók szigorítását. A szenátorok ismét élesen bírálták Phenjant, amiért semmibe véve a nemzetközi jogot, változatlanul atomfegyverek fejlesztésén dolgozik. New Jersey demokrata párti szenátora, Bob Menendez azt fejtegette, hogy Észak-Koreát túlságosan sokáig emlegették elnézően, mint afféle különc országot, amelyet irracionális vezetők irányítanak. „Most azonban már itt az ideje, hogy komolyan vegyük Észak-Koreát” – mondta a szenátor.

3. Svédország új terrorizmusellenes törvényt fogadott el

A svéd parlament az eddigieknél szigorúbb terrorizmusellenes törvényt fogadott el, de az elítélt terroristákat továbbra sem foszthatják meg svéd állampolgárságuktól. A terrorizmusellenes törvény egyebek közt két évi szabadságvesztéssel büntetni azokat, akik külföldre utaznak, hogy valamely terrorista szervezethez csatlakozzanak. Aki terrorcselekmények elkövetésére irányuló kiképzésben vesz részt, azt hat év börtönnel büntethetik. A terrorszervezetek finanszírozásáért a jövőben két év börtön jár majd. A szélsőjobboldali Svéd Demokraták párt indítványozta, hogy az elítélt terroristákat megfoszthassák svéd állampolgárságuktól, ezt azonban a képviselők többsége elutasította.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére