Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lavrov: a törökök megszállják Szíriát

888.hu

2016.02.10. 20:58

Moszkva aggodalmát fejezi ki, hogy Törökország menekülttáborok létesítésének leple alatt már hozzá is látott a szír területek egy részének elfoglalásához.
MOSZKVA/ANKARA, 20:18

Moszkva aggodalmát fejezi ki, hogy Törökország menekülttáborok létesítésének leple alatt már hozzá is látott a szír területek egy részének elfoglalásához – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Moszkovszkij Komszomolec című lapnak adott interjújában.

Lavrov ezzel arra utalt, hogy a török-szír határon jelenleg több tízezer, Aleppó tartományból elmenekült szíriai torlódott fel. A török hatóságok közlése szerint a szír területen, a török határon kívül létesítenek nekik táborokat.

Az orosz külügyminiszter szerint az a törökországi terv, hogy létrehozzon egy Iszlám Államtól mentes területet Szíriában, valójában azt a célt szolgálja, hogy éket verjen a kurd enklávék közé. Lavrov szerint a törököknek elfogadhatatlan az, hogy a kurd erők egyesüljenek, mert így Törökország nem tudná ellátni a szíriai fegyvereseket és nem tudna csempészárukat beszerezni.

A külügyminiszter szerint Moszkvának bizonyíték van arra, a török vezetés és az Iszlám Állam titkos megbeszéléseket tart arról, hogy az orosz légierő tevékenysége miatt megváltozott feltételek között hogyan folytassák tevékenységüket.

Azonban Lavrov kétségbe vonta annak eshetőségét, hogy Törökország inváziót indítson Szíria területe ellen. A politikus szerint azonban az Iszlám Állam ellen harcoló Egyesült Államok vezette nemzetközi szövetség, amelynek Törökország is tagja, nem hagyná, hogy egy ilyen "meggondolatlan" terv megvalósuljon.

Az orosz védelmi tárca korábban közölte, egy török megszállás előkészületeire utaló jeleket fedezett fel a szír-török határ több átkelőpontján.
A törököket se kell félteni.

Ahmet Davutoglu török miniszterelnök a soros EU-elnök Hollandia miniszterelnökével, Mark Ruttéval a menekültválságról folytatott egynapos megbeszélését követően jelentette ki: a szíriai kormánycsapatok orosz támogatással tudatos etnikai tisztogatást folytatnak az észak-szíriai Aleppóban és környékén.

Az iraki és a libanoni Hezbollah fegyvereseinek, valamint Oroszország támogatását élvező szír kormányerők legutóbbi támadásainak célja a tudatos etnikai tisztogatás 

– fogalmazott a kormányfő, aki szerint csak a kormányzó rezsimet támogatókat hagyják életben Aleppo környékén.
 

(MTI, Sputnik, mk)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére