Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két szélsõséges közül választhat Amerika?

888.hu

2016.02.10. 17:28

A New Hampshire-ben megszervezett elõválasztáson a várakozásoknak megfelelõen zajlottak az események, attól eltekintve, hogy senki sem számított Sanders gyõzelmére. Trump (31,5) hozta a papírformát, Cruz (11,5) a látható buktát sikerként könyvelte el, Bush (11,1) pedig azt állítja magáról, hogy egyáltalán nem esélytelen jelölt. Christie (7,5) még nem adta fel, hazament New Jerseybe, megvárja, a végsõ eredményt, mielõtt döntenek a visszalépésrõl.
Pénzzel bármit lehet

A politikai középhez közelálló, és a New York Times szerint 163 millió dollárból kampányoló Hillary győzelmét hozta az iowai választás, megfűszerezve Ted Cruzzal (aki egyébként kb. 90 millát vert el eddig a kampányban).

Az előválasztás első győztesei Ted Cruz és Hillary Clinton egyértelműen háttérbe szorultak a New Hampshire-i fordulóban. Sem kommunikációban, sem a közbeszéd tematizálásában nem tudtak nagyot alakítani. Elemzők szerint Sanders díszmenete a mostani forduló után egyértelműen megtorpan, hiszen ezután olyan államok következnek, amelyekben jelentős szerep jut a kisebbségeknek, ott pedig Hillary fog tarolni.

Bill Clinton is beszáll a kampányba 

A volt first lady mellett egyre inkább feltűnik férje, Bill Clinton, a hírhedt volt elnök, aki segítség és dilemma is Hillary számára. Megjelenését politikai kommunikáció szempontjából nem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen a kampány kezdetén még arról lehetett olvasni, hogy a botrányoktól terhes férjet távol kell tartania a politikai szerepléstől. Az utóbbi hetek kampányrendezvényein mégis rendszeresen feltűnt a nagy múltú férj Hillary mellett.  

Az iowai előválasztás hatalmas pofon volt a verbális ámokfutásba kezdő Trumpnak, akit a közvélemény-kutatások biztos befutónak hoztak ki, ám a bukása a kampányfinisben már egyértelművé vált. A milliárdos botrányhős első vereségéből főnixként újjászületve vetette bele magát a New Hampshire-i kampányba, ahol elsöprő győzelmet aratott, így a 2016-os szókészletébe a "győztes" szócskát is beemelheti – poénkodott a Politico. 

Feel the Bern

A mostani előválasztás egyértelmű győztese az amerikai mainstreamből kilógó, skandináv jóléti rendszerrel, és ingyenes felsőoktatással kampányoló Bernie Sanders. Az amerikai politikában kuriózumnak számító, szocialista jelzővel kampányoló szenátor meglepetések sorával rukkolt elő a választásokon.

Super Bowl 50!

Közzétette: Emily Ratajkowski – 2016. február 7.

A 74 éves vermonti szenátor stábjának kommunikációs tehetségéről árulkodik Emily Ratajkowski modell és színész bevonása a kampányba. A fiatalok körében amúgy is nagy népszerűségnek örvendő Sanders egy igazi bombázóval konferáltatta fel magát, teljesen összezavarva Clinton vad-feministáit.

Bernie mostani győzelméből kár lenne hossz távú következtetéseket levonni, hiszen az elkövetkezőkben Hillary könnyebb terepre számíthat, kampány-büdzséje kiapadhatatlan, azonban establishment jelöltként mielőbb szüksége lesz egy nagy győzelemre. 

(via: Politico, nytimes)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére