Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

888.hu

2016.02.10. 07:59

Megfoszthatják francia állampolgárságuktól a terroristákat; Donald Trump és Bernie Sanders nyert New Hampshire-ben; Sztrájkolhatnak a volánosok és a vasutasok is. A nap legfontosabb hírei.
1. Megfoszthatják francia állampolgárságuktól a terroristákat

Kedden késő éjjel a francia alsóház kis többséggel ugyan, de elfogadta a terrorveszély miatt benyújtott alkotmánymódosításnak azon részét, amely lehetővé tenné a terrorizmusért elítéltek francia állampolgárságtól való megfosztását. Nemcsak belföldön, de külföldön is vitatják a szabály jogszerűségét, mivel a nemzetközi jog egyértelműen tiltja minden állam számára saját polgárainak hontalanná tételét. Az ellenzék tart továbbá attól, hogy a törvény megbélyegezheti a kettős állampolgársággal rendelkező, jellemzően afrikai származású franciákat. Közben a szenátus jelentős többséggel elfogadta a november 13-i párizsi terrortámadás éjszakáján kihirdetett rendkívüli állapot újbóli meghosszabbítását.

2. Donald Trump és Bernie Sanders nyert New Hampshire-ben

Hillary Clinton nagyot bukott, csupán a szavazatok 38,6 százalékát sikerült begyűjtenie, míg riválisa, Bernie Sanders közel 60 százalékos eredményt ért el a demokraták versenyében. Szintén nagy arányú győzelmet aratott Donald Trump, 35,2 százalékos támogatottsággal bőven megelőzi a kevesebb mint 16 százalékkal óriási meglepetésre második helyen végzett John Kasich ohiói kormányzót. Ted Cruznak csupán a dobogó alsó foka jutott, kevesebb mint 12, a mögötte végzett Rubio pedig valamivel több mint 10 százalékot gyűjtött be.

3. Sztrájkolhatnak a volánosok és a vasutasok

Eredménytelenül zárult a bértárgyalások második fordulója is, miután a munkáltatókat képviselő Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége 0 százalékos béremelési ajánlatot tett az ágazatban dolgozók számára. A több mint tízezer munkavállaló érdekeit képviselő "Volános" Szakszervezetek Együttműködési Fóruma közleményt adott ki, amely szerint továbbra is kitartanak a korábbi, 7,5 százalékos követelésük mellett. Miután az álláspontok nem közeledtek egymáshoz, létrehozták a sztrájkbizottságot, és ha a jövő hétfői tárgyaláson sem sikerül megállapodni, akkor megkezdik a sztrájk előtti kötelező hétnapos egyeztetést. Egyelőre elhalasztották a sztrájk bejelentését a vasutasok, akik ugyan hétfőn elutasították a MÁV új bérajánlatát, de még bíznak a későbbi tárgyalások eredményességében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére