Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ön látott már albínó teknõst?

888.hu

2016.02.09. 12:58

Igen ritka albínó teknõst találtak állatvédõk a queenslandi Castaways strandon. Az ABC ausztrál tévében idézett szakértõ szerint sok százezer teknõs közül egy születik albínónak.

Állatvédő önkéntesek egy közönséges zöld levesteknős (Chelonia mydas) fészkében gyönyörködtek vasárnap. Az ott született 122 fióka egyike a kis albínó - tudósított a BBC.

Mozgékony volt, éppen indult a vízbe. Nem volt beteg, egyszerűen fehér volt"

- mondta Linda Warneminde, a csoport vezetője, aki szerint általában ezerből csak egy teknős éri meg a felnőtt kort, az albínók esélyei ennél is rosszabbak.

Jayne Walton, az egyik parti lakos, aki filmre is vette a különös állatot, azt mondta, gyönyörű, és reméli, életben marad a tengerben, mert "igen gyors volt, alig várta, hogy a vízbe érjen".

A közönséges levesteknős (Chelonia mydas) vagy csendes-óceáni levesteknős (Chelonia agassizi) a hüllők (Reptilia) osztályának a teknősök (Testudines) rendjébe, ezen belül a tengeriteknős-félék (Cheloniidae) családjába tartozó faj.

Ahogy a nevéből is ki lehet következtetni, egyesek levest főznek a teknősök húsából, ez pedig jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a faj erősen veszélyeztetett legyen.

(bbc, mti, abc.net.au)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére