Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tajvani földrengés - negyven fölé emelkedett a már megtalált halálos áldozatok száma

888.hu

2016.02.09. 11:58

A tajvani hatóságok õrizetbe vették az összeomlott lakóház építtetõjét. Több, mint 1500-an kutatnak a túlélõk után. Eddig negyven halálos áldozattal járt a természeti katasztrófa.

Tovább nőtt aszombati tajvani földrengés következtében Tajnan városában összeomlott toronyépület romjai közül kiemelt áldozatok száma, eddig 41 holttestet azonosítottak - közölte a helyi médiára hivatkozva az MTI. A hatóságok kedden őrizetbe vették az építtetőt, egy ingatlanfejlesztő cég vezetőjét gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával.

A keresettek listáján még mindig 109 név szerepel, a mentők legalább három helyről életjeleket véltek felfedezni. A kedden megtalált áldozatok között volt egy 27 éves nő és a 3 éves kisfia. Később egy 15 éves fiút is élettelenül találtak meg. A sérültek száma megközelíti az 540-et, körülbelül 90-en vannak még kórházban.

Keresik a felelőst

A helyi ügyészség nyomozást indított a Vej-kuan Csinlung lakóparkban lévő toronyház építési körülményeinek tisztázására, mert felmerült a gyanú, hogy az építés - különösen a felhasznált anyagok minőségét tekintve - nem a szabványok szerint történt. Az építtető cég vezetője mellett két másik személy ellen is eljárást kezdeményeztek.

Tajvan déli részén hétfőig 68 utórezgést regisztráltak, kedden reggel a sziget keleti felében 5,1 erősségű földmozgást mértek. Anyagi károkról, személyi sérülésekről nem érkezett jelentés.

Példátlan összefogás

A helyszínen mintegy 4900 mentő dolgozik, 24 mentőkutyával keresik az embereket. Szállodák sora ajánlott fel díjmentesen szobákat a hajléktalanná váltak számára, önkéntesek osztanak meleg ételt a rászorulóknak. Országos adakozás is indult: cégek, segélyszervezetek, magánszemélyek 24 millió amerikai dollárral (6,6 milliárd ft) járultak hozzá az áldozatok megsegítéséhez, a kínai vöröskereszt 303 ezer (84 millió ft), a makaói 50 millió dollárnyi (139 milliárd ft) segélyt ajánlott fel.

(BBC, mti)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére