Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szemelvények a világsajtóból

888.hu

2016.02.08. 10:18

Hírek, melyek a hazai médiából idõnként kifejeljtõdnek....

Nagyon nyomás nehezedik Theresa May brit belügyminiszterre, hogy ellenezze az EU-tagországok azon tervét, amely bűncselekménynek nyilvánítaná, ha egyének és karitatív szervezetek segítik a szíriai menekülteket, amikor azok a görög szigetekre érkeznek. A múlt hónapban az Európai Tanács zárt ajtók mögött olyan tervre ütötte  jóváhagyó bélyegzőjét, melynek értelmében az európai uniós bürokraták a menekültek átsegítését a határokon egyenlővé tennék az embercsempészettel. Ennek eredményeként például azon vakációzók, akik kisegítenek menekülteket csónakból nem mentesülhetnek bűnvádi eljárás indítása alól csak azért, mert emberbaráti cselekedetet hajtottak végre, írja a brit lap.

 

A holland kormányt megrázták annak a szombaton nyilvánosságra került felmérés eredményei, amelyek szerint a hollandok túlnyomó többsége elutasít egy EU-Ukrajna kereskedelmi szerződést. A lakosság tökéletesen tisztában van annak jelentőségével: úgy érzik, éppen egy ilyen kereskedelmi szerződés érdekében hajtották végre a kijevi puccsot nyugati segítséggel. Attól tartanak, hogy egy ilyen szerződés életbe lépésével az Európa-Oroszország konfliktus tovább nő. A hollandok viszont békét akarnak, jelenti az orosz globális tévéállomás angol nyelvű adója. Jean-Claude Juncker korábban azt mondta, hogyha a hollandok a szerződés ellen szavaznának, „az hatalmas válságot okozna Európában”. A holland politikusok ezután igyekeztek kisebbíteni a paktum jelentőségét. Joost Niemoller holland újságíró kijelentette a tévéállomásnak, ha a franciákat és a németeket megkérdeznék, a nép ott is túlnyomó részt a megállapodás ellen szavazna. A referendumot április 6-án tartják.

 

Az amerikai portál „Az európai multikulturális konszenzus vége” címen arról értekezik, hogy ellenforradalom zajlik Európában, amely éppen oly erőszakos és messzemenő lehet, mint maga a forradalom, amely megteremtette a mai keresztényellenes, multikulturális, bevándorláspárti, autoritás- és nacionalizmus ellenes kontinenst. Köln után egyre kisebb a félelem, hogy valakit rasszistának, stb. bélyegezzenek. Az európai közvélemény felébredt, „és a politikai osztály vagy számot vet azzal, hogy igazodnia kell, vagy elsöprik”.

 

Budapesten elégedettséget vált ki, hogy Faymann osztrák kancellár 180 fokos fordulatot hajtott végre migráns ügyben. Õ volt az, aki korábban Magyarországot dorgálta meg, emlékeztetve, hogy a menekültügyek magyar kezelése a történelem legsötétebb idejére emlékezteti, írja a vezető német lap portálja hétfőn reggel.

 

„A hibrid háború -  Orosz propaganda kampány Németország ellen” címmel a német hírportál angol nyelvű kiadása hosszan és elkeseredett hangon támadja a több nyelven sugárzó Russia Today (RT) tévéállomást és a szintén számos nyelven jelentő Sputnik orosz hírügynökséget, sajnálattal megállapítva, hogy azok hatékonyak, egyre népszerűbbek, és lovat adnak azok alá, akik a német sajtót „hazug sajtónak” állítják be, amely elhallgat híreket és parancsra teljesít.  Sőt, ezek a Kreml-finanszírozta adók még azt a hatást is elérik, hogy hírfogyasztóikban felvetődik, egy adott ténynek van több megjelenítési változata is, holott, közli a Spiegel, csak egy igazság van. /A cikkhez az olvasók nem fűzhetnek kommentárt./

 

Irán külföldi kőolaj kereskedelmében az amerikai dollárról euróra váltott, és minden meglévő szerződését euró összegekben adja meg, beleértve a francia Total, a spanyol Cepsa és Litesco, az orosz Lukoilla szénhidrogén termékekkel kereskedő vállalatokkal, jelenti az orosz hírügynökség angol nyelvű portálja.

 

Az egyiptomi hadsereg Izrael kérésére több csempészalagutat árasztott el tengervízzel a Gázai övezet déli részében, idézi az izraeli portál Juval Stinic energiaügyi minisztert.

 

„A palesztinoknak nagykövetséget nyitottak meg Brazíliában, míg Izraelnek még mindig nincs ott a nagykövete” címmel a baloldali angol nyelvű izraeli lap arról ír, hogy a hatalmas új palesztin képviselet épülete a jeruzsálemi aranykupolás dómot idézi. Izrael nagyon rosszul veszi, hogy Dilma Rousseff brazil elnök még mindig nem hagyta jóvá Dani Dajan akkreditációját, akit Netanjahu miniszterelnök jelölt a brazíliai nagyköveti posztra. Az elutasítás oka: Dajan korábban illegális zsidó telepes vezető volt.

 

/Már a republikánus Ted Cruiz szenátor is antiszemita, fedezte fel/ az amerikai főváros lapja, amely azt veti az elnöki posztért kampányoló Cruz szemére, hogy sunyin „New York”-ot mond „zsidó” helyett, mint például amikor Trumppal kapcsolatban „hücpét” (arcátlanságot) emlegetett, jól megnyomva a „h” torokhangját, miközben hozzátette, „hogy New York-i kifejezést használjak” akkor, amikor mindenki tudja, a hücpe jiddis szó.

 

Nem tartott sokáig, ameddig felszínre került az a hír, hogy Bernie Sanders, a demokratapárti színekben az amerikai elnöki tisztre pályázó politikus évtizedekkel ezelőtt Izraelben egy szélsőbaloldali kibucban élt. Bírálói most azt mondják, hogy nem csak marxista, de sztálinista is. Cikk is jelent meg róla most az amerikai sajtóban ezzel a címmel: „Bernie Sanders 1963-ban egy sztálinista kibucban”, írja az Egyesült Államok zsidó közösségének vezető médiuma.

 

A hivatalos iráni hírügynökség kiposztolt egy eddig nem látott videót, amelyen az látható, ahogyan Kaddafi volt líbiai vezető megölése előtt életéért könyörög.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére