Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezrek vonultak utcára az iszlám ellen Prágában

Bertha László

2016.02.06. 18:42

A tüntetésen kemény bírálatokat kapott a német kancellár, Angela Merkel is.
PRÁGA, 18:42

Ezrek tüntettek az iszlám európai terjedése ellen, illetve néhány százan a tolerancia és a menekültek mellet szombat délután Prágában.

A Hradzsin előtti téren megtartott legnagyobb rendezvényen, amely része volt a német Pegida mozgalom által kezdeményezett európai tüntetéssorozatnak, mintegy 3000-4000 személy vett részt, sokan cseh zászlókkal és iszlámellenes, bevándorlás-ellenes feliratokkal vonultak ki.

Az utcákon nagy számban jelen lévő rendőrség igyekezett a cseh főváros más terein gyülekező, majd onnan a Hradzsin térre igyekvő csoportok, valamint a bevándorlást támogatók csoportjai közti konfliktusokat megakadályozni, de az egyik utcában a két ellenséges csoport néhány tucatnyi tagja mégis balhéba kezdett. A két tüntető csoport tagjai összeverekedtek, üvegekkel és kockakövekkel dobálták egymást, míg a rendőrség közbe nem lépett.

A Hradzsin téri tüntetés vége felé egy résztvevő riasztópisztolyt vett elő és a levegőbe lőtt. A rendőrség azonal elvitte az illetőt. A tüntetés szónokai élesen bírálták a kormányt, hogy alábecsüli az ellenőrizetlen migráció következtében kialakult helyzetet, valamint hogy nem foganatosított megfelelő intézkedéseket az ország, a lakosság védelmére.
 

Az, amit migrációs válságnak neveznek, nem más, mint több százezer fegyvertelen fiatalember beözönlése Európába, akikről semmit sem tudunk. A maguk összességében a fanatikus dzsihadisták tartalékát képezik és hatalmas civilizációs veszélyt jelentenek mindannyiunk számára."

 – mondta beszédében Martin Konvicka, az Iszlámellenes Blokk vezetője.

A rendezvényen kemény bírálatokat kapott Angela Merkel és migrációs politikája is. Az iszlámellenes tüntetők olyan jelszavakat skandáltak, mint "Nem kérünk az iszlámból!", "A nemzet mindenekfelett!" vagy "Nem kell nekünk multikulti!".

(MTI, ABC News)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére