Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tíz halott és rengeteg sérült Pakisztánban

Bertha László

2016.02.06. 16:28

Öngyilkos merénylõ robbantotta fel magát Pakisztánban.
PAKISZTÁN, 16:28

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a motorjával a pakisztáni biztonsági erők autókonvojának hajtva. A merényletben legkevesebb 10 ember meghalt, negyvenen pedig megsebesültek.

A beludzsisztáni kormány szóvivője azt mondta, a halálos áldozatok közül hatan a félkatonai határőrszervezet tagjai voltak. A támadásban az autókonvoj három járműve teljesen kiégett. A hatóságok beszámolója szerint a merénylő 10-15 kilogrammnyi robbanóanyagot használt. A sebesülteket azonnal kórházba szállították, közülük néhányan válságos állapotban vannak.

A támadást a pakisztáni elnök és a kormányfő, Navaz Sarif is elítélte. A helyi Geo TV úgy értesült, hogy a támadást a tálibok vállalták magukra.

Az Afganisztánnal határos Beludzsisztán tartományban az ország biztonsági erői régóta heves harcot vívnak a pakisztáni tálibokkal és más militáns csoportokkal. A merénylet idején Iszlámábádban az afgán békefolyamat újjáélesztésén munkálkodó "négyek" országcsoport újabb fordulót tartott, amelynek célja, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek a tálib felkelők és a kabuli kormány képviselői. A Pakisztánban és Afganisztánban megtartott előző két januári fordulót is merényletek sorozata kísérte.

(Reuters, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére