Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

888.hu

2016.02.06. 07:59

Halálos földrengés Tajvanon; kõkemény lesz a menekültekkel Ausztrália; abortusz és fogamzásgátlás a Zika ellen. A nap legfontosabb hírei.
1. Halálos földrengés Tajvanon

Szombat hajnalban 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Tajvant, a legsúlyosabban érintett város a délen fekvő, közel 2 milliós Tajnan. Itt több lakóépület és más építmény omlott össze vagy rongálódott meg. Legalább 11 halálos áldozatot követelt a természeti katasztrófa, és 460-an sérültek meg. Több mint 200 embert, köztük csecsemőket kellett kimenteni egy 17 emeletes épület romjai közül, egy másik, 16 emeletes és 150 családnak otthont adó épületből pedig 256 lakót helyeztek biztonságba. Csőtörések miatt 400 ezer háztartás szenved vízhiánytól, hatezer lakásban pedig nincs villany. A mentési munkálatok reggel még folynak: katonák és tűzoltók kutyák segítségével kutatnak a romok között további túlélők után.

2. Kőkemény lesz a menekültekkel Ausztrália

Azok a szíriai és iraki állampolgárok is szigorú ellenőrzésekre számíthatnak, akik egyébként jogosultak a menedékre Ausztráliában. A magukkal hozott veszélyes meggyőződésekre és kapcsolatokra hivatkozva szigorodnak a letelepedés követelményei, változik például az állampolgársági vizsga és a eskü szövege is. De a későbbiekben komolyabb hírszerzési eszközökkel is vizsgálhatják az emberek szándékait, mielőtt döntenek a befogadásukról. Tagadta a kormányfő és a bevándorlásügyi miniszter is, hogy olvasták volna a kiszivárgott kormányzati dokumentumot, ugyanakkor a miniszterelnök világossá tette: továbbra is mindent megteszünk az ausztrál emberek biztonsága, valamint határaink megvédése érdekében". Az ellenzék rasszizmust, diszkriminációt és a sötét múltba való visszatérést emlegette.

3. Abortusz és fogamzásgátlás a Zika ellen

Három esetben is Zika-vírussal fertőzött kolumbiaiak haláláról számoltak be, ugyanakkor egyelőre nem tudni, hogy van-e összefüggés a fertőzés és a halál közvetlen oka, a Guillain-Barré-szindróma nevű idegrendszeri betegség között. A kisbabáknál súlyos születési rendellenességet okozó vírus kapcsán az ENSZ emberi jogi biztosa arra kérte az érintett dél-amerikai országokat, hogy tegyék lehetővé a fogamzásgátlást és az abortuszt, vizsgálják felül azokat a jogszabályokat, amelyek ezeket tiltják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére