Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.02.05. 07:59

Nem lesz menekülttábor a román-magyar határon; Erdogan felszólította Putyint, hogy hagyja abba a bombázást Szíriában; megalakult az MH 2. Különleges Rendeltetésû Ezred. A nap legfontosabb hírei.
1. Nem lesz menekülttábor a román-magyar határon

Letett a román belügyminisztérium arról, hogy menekülttábort alakítson ki a magyar határ közelében lévő, termálvizéről híres Szatmár megyei Tasnádon. Petre Toba közleménye szerint a minisztérium körültekintő vizsgálat után arra a következtetésre jutott, hogy a kiszemelt laktanyák nem felelnek meg a követelményeknek, ezért elrendelte az átalakításukkal kapcsolatos előkészületek leállítását. Mind az önkormányzat, mind a lakosság élesen tiltakozott ez ellen, hogy a településen hatszáz, elsősorban szír migránsnak alakítsanak ki átmeneti otthont. Kereskényi Gábor, az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője szerint a bukaresti kormány senkivel nem egyeztetett elképzeléseiről. Tasnádon tiltakozó akció indult, több ezer aláírást gyűjtöttek. Romániának 6300 menedékkérőt kell befogadnia, amiről szeptemberben született határozat az uniós igazságügyi és belügyi tárcavezetők találkozóján.

2. Erdogan felszólította Putyint, hogy hagyja abba a bombázást Szíriában

Ecuadori látogatásán tartott beszédében a török elnök felszólította Oroszországot, hogy hagyja abba Szíria bombázását, mert akkor talán alábbhagy a menekültek Törökországba áramlása. Erdogan szerint Törökország meg akarja állítani az Európába tartó menekültek áradatát, de úgy képtelen, ha az oroszok és a szíriai hatalom folyamatosan bombázza a népességet, mert így csak még több ember menekül Törökországba. Erdogan bejelentése után az orosz védelmi minisztérium visszavágott Törökországnak. A tárca közleménye szerint egy török katonai beavatkozás titkos előkészületeit figyelték meg Törökország és Szíria határán, több átkelőhelyen. A tárca szóvivője közölte azt is, hogy a szíriai Szarmada és a török Reyhanli közötti átkelőn keresztül Törökország éjszakánként fegyverekkel látja el a felkelők kezén lévő Aleppó és Idlíb városokat. A szóvivő szerint az Egyesült Államok és a NATO képviselői ezeket a szállítmányokat humanitárius konvojoknak nevezik.

3. Megalakult az MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred

Mint Simicskó István honvédelmi miniszter rámutatott, az elmúlt tíz esztendő bizonyította, hogy az ilyen típusú különleges műveleti tevékenységre óriási szükségünk van itthon is, hiszen az a speciális tudás, amellyel ezek a katonák rendelkeznek, garantálni képes az emberek biztonságát. A különleges műveletiek a nemzetközi műveletekben, NATO-kötelékben szintén bizonyították tudásukat. Az átalakítás azon gondolat jegyében történt, amelynek szellemében a haderő új, valós, nemzetközi szinten is megbecsült képességekkel erősödik.  Simicskó István elmondása szerint a különleges műveleti katonák kisebb létszámú erőként is olyan összfegyvernemi tudással, speciális képességekkel rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően nagyobb létszámú erőkkel is hatékonyan tudnak szembeszállni, a terrorizmus elleni háború során pedig különösen hasznos tud lenni, amit nyújtani tudnak. Magyarországon 2005 óta folyik az úgynevezett különleges műveleti erők kiképzése és felkészítése, a Különleges Műveleti Zászlóalj azóta hazai és nemzetközi szinten egyaránt hatalmas elismerésre tett szert.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére