Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

888.hu

2016.02.04. 07:59

Szünetelnek a genfi béketárgyalások; Görögország most teszi meg az elsõ lépéseket; fogynak a republikánus versenyzõk.
1. Szünetelnek a genfi béketárgyalások

Szóba sem álltak még egymással a szemben álló felek, máris három hetes szünetet volt kénytelen elrendelni az ENSZ-megbízott. Staffan de Mistura szerint nincs szó sem kudarcról, sem a tárgyalások végéről, mert mindkét fél érdekelt a politikai folyamat elindításában. Ugyanakkor a szír kormányküldöttség vezetője szerint az ellenzék szaúdi nyomásra ott akarta hagyni a tárgyalóasztalt, és az ENSZ-megbízott csak ezt próbálja politikailag fedezni. Ezt az ellenzék koordinátora tagadta. A német külügyminiszter szerint a szír hadsereg aleppói hadműveletei miatt akadt el a folyamat, de hasonló véleményen vannak az amerikaiak, akik főleg Moszkvát hibáztatják.

2. Görögország most teszi meg az első lépéseket

Február 15-ig elkészülnek a menedékkérő-regisztrációs központok (hot-spotok) az égei-tengeri szigeteken. A schengeni övezetből való kizárással kellett fenyegetni Görögországot ahhoz, hogy múlt vasárnap megígérje: felgyorsítja a hot-spotok létrehozását. Jövő héten tehát Leszbosz, Számosz, Hiosz, Kósz és Lérosz szigetén is belehúznak, és kevesebb mint két héten belül átadják az új központokat.

3. Fogynak a republikánus versenyzők

Bejelenteni készül Rick Santorum volt pennsylvaniai képviselő, hogy visszalép az elnökjelöltségét folyó küzdelemből. A republikánus politikus, aki 2012-ben is indult a párt előválasztásán. Akkor Iowában még megverte Mitt Romney későbbi elnökjelöltet, idén viszont csúfos vereséget szenvedett: 1 százalékkal, az utolsó helyen végzett. Szintén véget ért a verseny Rand Paul számára, aki egy nappal korábban jelentette be visszalépését. Kentucky libertárius szenátora a szavazatok kevesebb mint 5 százalékát kapta az első jelölőgyűlésen. Donald Trump viszont megismételné az iowai szavazást, szerint ugyanis a győztes Ted Cruz megtévesztette a választókat, így az eredmény csalás révén született. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére