Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szemelvények a világsajtóból

Bertha László

2016.02.03. 10:48

Hírek, melyek a hazai médiából idõnként kifelejtõdnek.

THE NEW YORK TIMES

A vezető amerikai lap budapesti tudósításában azt írja, az Obama-kormány azon terveit, hogy megnégyszerezzék a katonai kiadásokat Közép- és Kelet-Európában az orosz agresszió elhárítására, „melegen, de óvatosan üdvözölték a térségben”.

                                                           *             *             *

Igen nagy hibát követ el az Egyesült Államok és az Európai Unió azzal, hogy a menekültkérdést és Szíriát fontosabbnak tekinti, mint a török demokráciát,  írja a lap véleményrovatában egy török egyetemi tanár.

VOLTAIRNET

A francia hírportál most értesült arról, hogy január 18-án „Bulgária, Ciprus, Görögország, Magyarország és Románia szerződést írt alá a zsidó állammal, hogy annak érdekeit megvédi az Európai Unióban”. Úgy döntöttek, hogy havi csúcstalálkozóik zárónyilatkozataiból törölnek mindenfajta Izraelt bíráló szöveget.

EUOBSERVER

„Izraeli buldózerek több mint 20 palesztin épületet romboltak szét Ciszjordániában, beleértve az EU által finanszírozottakat, miközben egyre nő Európa frusztrációja a békefolyamat sorsa miatt” – kezdődik a cikk, amely azt írja, hogy gyerekek turkáltak a romokban, hogy kedvenc játékaikat próbálják megmenteni. A tegnap reggeli rombolás eredményeként 110 ember, beleértve 64 gyermek vált hajléktalanná az év egyik leghidegebb hónapjában.

DIE WELT

„Miért jelentenek a lezárt határok szabadságot is” címmel a német lap arról ír,  hogy az országban a  hivatalok, a bíróságok, az iskolák, az önkormányzatok túlterheltek. Ezért Németországnak át kell gondolnia, hogy közjavait megvédje. „Az egész világ által történő használatuk lehetővé tétele nem liberális”.  Majd ezt írja:

a Német Szövetségi Köztársaság egy problémával  tele zsákot teremtett magának azzal, hogy visszamaradt országokból kaotikus, ellenőrizetlen bevándorlást tett lehetővé.”

– majd ezt a szentenciát fogalmazza meg: „A kancellár minél előbb változtatja meg kurzusát, annál könnyebb lesz a dolog minden érintett, sőt maga részére is”. A cikk vége felé ez olvasható: „Magántulajdon nélkül – amelyet szükség esetén védeni kell – vadnyugati társadalom keletkezik, ahol gyilkolnak és halára vernek embereket. Az államok együttélésénél sincs másként. Káosz, erőszak és eredménytelenség következik abból, ha az államok lemondanak arról, hogy határaikat és így a polgárok köztulajdonát hatékonyan megvédjék”.  Majd Magyarország és Spanyolországot emeli ki annak példájaként, hogy ezek az államok ott emeltek határkerítést, ahol szükség volt a beözönlők kinn tartására”. /Olvasóink figyelmét ismételten felhívjuk, hogy e cikk egy német lapban jelent meg./

                                                           *             *             *

 „Mint elődjét, Franz-Josef Strausst (emlékeztet a lap az egykori legendás bajor miniszterelnökre),  Seehofer bajor miniszterelnököt fogadják a Kremlben… Vlagyimir Putyin orosz elnök démonizálása, mondta hűvös megfontoltsággal Henry Kissinger, nem politika, hanem annak rossz pótléka”, olvasható a cikkben, amely ezt a címet kapta: „Seehofer nyugodtan utazhat Moszkvába”.

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Az amerikai államadósság 19 billió dollár fölé emelkedett. 2007 óta megkétszereződött, írja a német gazdasági-politikai hírportál. Ebből két kiút van, teszi hozzá: vagy jelentősen növelni az adóssági terhet, ami államcsődhöz vezet, vagy a központi bank újabb amerikai államkölcsönt vesz fel, ami államcsődhöz vezet, vagy pedig e bank a semmiből nyomtatott pénzzel önmagát finanszírozza.

                                                           *             *             *

Franciaország napelemek 1000 kilométer hosszú sugárútját építi ki, jelentette be Segolene Royal környezetvédelmi miniszter. A szilícium napelemekből álló utat öt év alatt építik meg.

FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG

A vezető német lap információja szerint a szenátus egy befektető csoporttal tárgyal arról, hogy Berlinben 22 szállodát több évre kibérelne 600 millió euróért, 10 ezer migráns szálláshelyének biztosítására. Ez azt jelenti, hogy egy migráns elhelyezése napi 50, évi 10 ezer euróba kerülne.

KRONEN ZEITUNG

A népszerű osztrák bulvárlap arról ír, hogy  az Ausztriában élő muszlim migránsok 20 százaléka titokban többnejű, és a hatóságok becsapásával két feleségre, négy gyerekre havi akár 3 ezer euró segélyt is kaphatnak. A bigámia Ausztriában bűncselekmény.

SPUTNIK

A svéd kormány marokkói ifjúsági befogadó szállás létrehozását, míg a norvég afganisztáni befogadó helyet finanszíroz gyermekek számára azért, hogy ott lehessen elhelyezni a két skandináv országból hazájukba visszaszállított migránsokat, jelentette az orosz hírügynökség angol nyelvű portálja.

IRIB

A Lukoil orosz olajtársaság ismét megkezdte munkáját Iránban, az ország déli részén, miután hat millió dolláros szerződést írt alá az iráni nemzeti olajvállalattal (NIOC), jelenti az iráni rádió német nyelvű portálja. A szankciók miatt a Lukoil arra kényszerült, hogy 2010-ben kivonuljon az országból.

THE JERUSALEM POST

Az izraeli külügyminisztériumot súlyosan aggasztja, hogy világszerte többi tucat nagykövetségétől olyan diplomáciai jelentést kap, amely szerint mind inkább teret nyer a BDS (Izrael bojkottálását, szankcionálását és az ottani tőke kivonását sürgető) mozgalom, és az mind sikeresebb.

BAYERNKURIER

Az Oroszország elleni gazdasági szankciókat nem szabad meghosszabbítani és azokat meg kell szüntetni, írja vendégkommentárjában Alfred Gaffal, a Bajor Gazdasági Egyesület elnöke a bajor lapban.

NORDRONT

A radikális svéd portál miután nevetségesnek nevezi a finn állami média tanácsát, hogy hogyan védjék meg magukat a nők az erőszakos támadások ellen, maga is közöl tanácsokat azzal kezdve, hogy fizikailag minél erősebb és gyorsabb valaki, annál nagyobb esélye van saját maga védelmére. A számos tanács egyike, hogy a megtámadott nők azonnal vegyenek elő mindenfajta védekezési eszközt, fegyvert, függetlenül attól, hogy az törvényes-e vagy sem.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére