Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bertha László

2016.02.03. 07:59

Elégedetlenkednek a németek; országszerte tüntetnek a kormány oktatáspolitikája ellen; szocialista lehet a következõ spanyol kormányfõ.
1. Elégedetlenkednek a németek

A legfrissebb felmérések szerint az Angela Merkel kancellár vezette CDU támogatóinak 40 százaléka érzi úgy, hogy pártja nem beszél nyíltan a migrációs válságból adódó gondokról. Az elégedetlenség nem is meglepő, hiszen a válság gyors megoldására nincs kilátás, a kancellár stratégiáját pedig a párton belül is rengetegen bírálják. A közvélemény-kutatás alapján az összes többi párt esetében jóval kisebb mértékű az elégedetlenség. Ebből a szempontból a legjobb helyzetben a parlamenten kívüli, jobboldali populista AfD áll.

2. Országszerte tüntetnek a kormány oktatáspolitikája ellen

Összesen 11 városban tüntetnek szerdán a kormány oktatáspolitikája ellen. Miskolcon nemcsak a tanárok, hanem a közlekedési és egészségügyi dolgozók is utcára vonulnak. A tiltakozások miatt a kormány a jövő hétre összehívná a köznevelési kerekasztalt, de a két legnagyobb pedagógus szakszervezet annak bojkottálására szólította fel a szervezeteket. A kormány szerint érthetetlen a szakszervezetek reakciója, hiszen korábban pont ők kérték a kerekasztal összehívását.

3. Szocialista lehet a következő spanyol kormányfő

Hiába győzött a jobboldal a választásokon, a szocialisták adhatják a következő spanyol kormányfőt. VI. Fülöp király a konzervatívok jelöltjét kérte fel elsőként, azonban Mariano Rajoy visszautasította azt, mondván, nem kapná meg az ehhez szükséges támogatást a parlamentben. A december 20-ai választásokon egyetlen párt sem szerezte meg a többséget az országgyűlésben, emiatt alakult ki a politikai patthelyzet. Amennyiben a szocialisták elfogadják a felkérést, úgy Pedro Sanchez lehet Spanyolország következő miniszterelnöke.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére