Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.01.30. 07:59

Nem változik az Alaptörvény-módosítás; nem apad a migránshullám; kézigránátot dobtak egy menekültszállásra Németországban. A nap legfontosabb hírei.
1. Nem változik az Alaptörvény-módosítás

Nagyon messze állnak egymástól a pártok álláspontjai, ezért a kormány várhatóan a nem egyeztet tovább az ellenzékkel, hanem benyújtják a javaslatot, amelynek megtárgyalására. Tuzson Bence, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kiemelte, hogy a migráció nem csupán kulturális veszélyt jelent Európa számára, hanem biztonsági kockázatot is. Ilyen helyzetben minden országnak keményen kell fellépnie, mert a terroristák a gyenge láncszemeket keresik, és Magyarország nem lehet ilyen. Hatékony biztonsági rendszert kell felállítani, hogy ne történhessen baj. A következő hetekben a Parlament dönthet az alkotmányozó, kétharmados többséget igénylő, terrorvészhelyzetről szóló Alaptörvény-módosításról.

2. Nem apad a migránshullám

A Frontex, uniós határőrizeti ügynökség vezetője szerint nem várható a Törökországból érkező menekülthullám jelentős csillapodása, és már az is nagy eredmény lenne, ha sikerülne a jelenlegi szinten stabilizálni a Görögországba átkelő menekültek számát. Fabrice Leggeri ügyvezető igazgató elégtelennek nevezte a menekülthullám feltartóztatására tett török erőfeszítéseket, és azt mondta, hogy az EU nagyobb elkötelezettséget várhat el a török féltől a határőrizetben az igényelt messzemenő engedményekért, köztük a vízumliberalizációért cserébe. A menekültek számának jelenlegi csökkenése a téli időjárás hatásának tűnik, és majd csak néhány hét múlva lehet megállapítani, hogy eredményes-e a Törökországgal kezdett együttműködés. Leggeri szerint az érkezők számának stabilizálása a jelenlegi, napi 2-3 ezres szinten is nagy eredmény lenne.

3. Kézigránátot dobtak egy menekültszállásra Németországban

Németországban ismeretlenek kézigránátot hajítottak egy menekültszállásra péntek hajnalban, a szerkezet nem robbant fel. A támadás egy Baden-Württemberg tartományi menedékkérőket befogadó állomása ellen történt. A szerkezetet biztonsági őrök vették észre a befogadóállomás udvarán. A rendőrség lezárta a környéket és biztonságba helyezte lakóit, majd tűzszerészek ellenőrzött robbantással megsemmisítették a szerkezetet. Egyelőre az sem világos, hogy ki ellen irányult a támadás, és mi volt az indíték. Így azt sem lehet kizárni, hogy nem a menedékkérők, hanem a biztonsági őrök voltak a célpontok. Az ügy feltárására egy 75 fős nyomozócsoportot állítottak fel. A német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) szerint tavaly 1005 erőszakos támadás és egyéb atrocitás történt németországi menekültszállások ellen, ami ötszörös növekedés a 2014-ben regisztrált 199-hez képest. A BKA az idén 35 támadást jegyzett fel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére