Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fegyverkeznek a németek Köln után

Sümeghi Lóránt

2016.01.28. 13:18

Több mint ötven százalékkal megnõtt a kézifegyverek eladása Németországban a kölni válság óta.
BERLIN, 12:35

Több mint ötven százalékkal megnőtt a kézifegyverek eladása Németországban a kölni válság óta. 

Kétszer annyian váltottak ki fegyvertartási engedélyt Németországban a szilveszteri kölni eset óta. A német lakosság szerint nemcsak a migránsok által elkövetett erőszak jelent veszélyt az országra, hanem a terrorizmus is.

A kiváltott engedélyek többsége korlátozott, azaz különböző gáz, jelző és vaktöltényes pisztolyokra vonatkoznak csak. A tavalyi év végén volt olyan önvédelmi szaküzlet, amelynek teljesen kifosztották a paprikaspré készletét. A bolt tulaja szerint az emberek reakciói önmagukért beszélnek:

az emberek egyszerűen már nem érzik magukat biztonságban. Nyilván azért vásárolnak ilyen eszközöket"

Azonban a német hatóságok nem örülnek az elszaporodó civil fegyverkezésnek. Rainer Wendt, a rendőri szakszervezet elnöke szerint azonban valamilyen szintén érthető a tendencia, hiszen:

a bevándorlási válság miatt a rendőrök hihetetlenül túlterheltek Németországban, ezt pedig az állampolgárok is érzékelik, ami ugyancsak hozzájárulhat a félelmek erősödéséhez."

A nagy számban érkező migránsok, illetve a terrortámadások után a németek elbizonytalanodtak, de Wendt szerint ezekkel a fegyverutánzatokkal csak a félreértések száma fog megnőni, hiszen könnyedén félreérthetik a hatóságok. A szakszervezet vezetője elárulta, hogy sokkal jobb, ha kéznél van a mobiltelefon, amivel vészhelyzet esetén hívhatjuk a rendőrséget. 

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére