Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.01.28. 07:59

A németek szigorítanak; a migránsok balhéznak; Budapesten feloldották a szmogriadót. A nap legfontosabb hírei.
1. Németország szigorít

A német kormány elfogadta és a törvényhozás elé terjesztette a külföldi bűnözők kiutasítására vonatkozó szabályok szigorításáról szóló javaslatát, amelyet a kölni erőszakos események ihlettek. A törvénymódosító javaslat szerint ki kell utasítani mindazon külföldieket, akiket jogerősen szabadságvesztésre ítéltek szexuális bűncselekmény, élet vagy testi épség, illetve tulajdon ellen sorozatban vagy erőszak alkalmazásával elkövetett bűncselekmény, vagy hivatalos személy elleni erőszak miatt. A kormány továbbá javasolja, hogy az eddigi három év helyett egy év letöltendő szabadságvesztés legyen az a határ, amely felett egy elítélt menekült esetében megvonják a menekültstátust. A német szövetségi bűnügyi hivatal kimutatása szerint szilveszter éjjel a 16 tartomány közül 12-ben történtek csoportosan elkövetett szexuális molesztálások és rablások. Az eddig azonosított több mint 50 feltételezett elkövető néhány kivételtől eltekintve külföldi, többségük észak-afrikai.

2. A migránsok a macedón határon balhéznak

Szerda délután újra lezárták a macedón hatóságok a görögországi határátkelőket a migránsok előtt. A már szinte szokássá váló húzás miatt mintegy 2600 ember rekedt a határ görögországi oldalán. A balkáni ország novemberben már szigorított a határellenőrzésen, csak azokat engedi tovább, akik háború sújtotta övezetből, Szíriából, Irakból vagy Afganisztánból érkeztek.A macedón állam mindenki másra gazdasági bevándorlóként tekint, akiknek így csak Görögországban marad lehetőségük menedékkérelem benyújtására. A kemény korlátozások mellett a szkopjei vezetés nemrég közölte, hogy csak azokat a embereket engedik be Macedóniába, akik Ausztriát vagy Németországot jelölik meg úti célként. Az intézkedések hátterében az osztrák kormány szigorító intézkedései állnak. Bécs ugyanis szerdától csak azokat a menekülteket engedi be területére, akik Ausztriában vagy Németországban akarnak menedékjogot kérni, továbbá akiknek meg lehet állapítani a személyazonosságát, nincs bűnözői múltjuk, és nem jelentenek veszélyt a nemzetbiztonságra.

3. Budapesten feloldották a szmogriadót

Tarlós István főpolgármester elrendelte Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatának feloldását, miután szerdán a szálló por szintje már egy fővárosi mérőponton sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket. Tarlós István még hétfő hajnalban rendelte el Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, a levegő magas szállópor-tartalmára hivatkozva. A szerdai mérési eredmények alapján azonban már nem indokolt a szmogriadó enyhébb fokozatának fenntartása: a szálló por szintje egy fővárosi mérőponton sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket, öt esetben a tájékoztatási küszöbérték és az egészségügyi határérték között volt, hat mérőponton pedig az egészségügyi határértéket sem érte el. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzése szerint ráadásul a köd által biztosított lassú kimosódás miatt a levegő minősége ismételten kissé tovább javulhat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére