Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét csorbítják a sajtószabadságot Franciaországban

Sümeghi Lóránt

2016.01.28. 08:58

Korlátozni szeretné a francia kultúrminiszter egy újonnan elkészült szalafita dokumentumfilm közönségét, mivel az túlságosan erõszakos.
PÁRIZS, 7:33

Korlátozni szeretné a francia kultúrminiszter egy újonnan elkészült szalafita dokumentumfilm közönségét, mivel az túlságosan erőszakos. 

A liberalizmus által hirdetett, korlátlan szólás- és sajtószabadság hazájában már nem képesek a franciák egyenlő értékítéletek alapján kezelni az ott megjelenő médiumok tartalmait. Amíg a Charlie Hebdo által elkövetett rendszeres vallásgyalázás a demokrácia jegyében zajlik, addig a szélsőséges szalafitákról forgatott dokumentum film már kevésbé hordozza a liberális szabadság védjegyét.

A francia kultúrminiszter, Fleur Pellerin minimum korhatárosnak, de leginkább nem kívánatosnak nevezte a dokumentumfilmet, miután az káros hatással lehet a közönségre. Érdekes logika mentén gondolkodik Pellerin, hiszen a vallásszabadság adta emberi jogok meggyalázása még nem érte el a miniszter ingerküszöbét.

Természetesen elítélendő az, hogy a tavaly bekövetkezett két brutális terrortámadás után öncélú erőszak kerülhessen vászonra, amelyet művészetnek neveznek, azonban érdemes lenne elgondolkodniuk a franciáknak azon, hogy vajon van-e ok-okozati összefüggés a radikalizmus és a korlátlan vallásgyalázás között.

(The Local)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére