Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Semmiképp se szüljetek

Sümeghi Lóránt

2016.01.22. 09:58

Legalábbis ha Közép-Ameriában vagytok, ahol egyre inkább terjed a Zika vírus. El Salvadorban arra kérték a nõket, hogy mostanában inkább ne szüljenek.
SAN SALVADOR, 9:58

Legalábbis, ha Közép-Ameriában vagytok, ahol egyre inkább terjed a Zika vírus. El Salvadorban arra kérték a nőket, hogy mostanában inkább ne szüljenek.

Terjedésbe fogott a Zika vírus, amely első sorban terhes anyáknál fejti ki legpusztítóbb hatását és már Brazília, illetve Hawaii után, El Salvadorban is felütötte a fejét.

A moszkítók által terjesztett betegség az újszülöttekre kifejezetten veszélyes, hiszen már a megfertőződött anyaméhben alakulnak ki a babával kapcsolatos rendellenességek. Úgynevezett törpefejűként születnek, melynek keretében agyuk és koponyájuk aránytalanul vissza marad a fejlődésben, amely hosszútávú fejlődéssel kapcsolatos zavarokat okoz.

Az el salvadori kormányzat szerint akkora a baj, hogy inkább felszólították a termékeny korú nőket, hogy 2018-ig ha tehetik, ne vállaljanak gyereket. A figyelmeztetés azonban úgy tűnik későn érkezett, hiszen a legfrissebb felmérések azt mutatják, hogy a terhes nők 96 százaléka már hordozója a vírusnak, azonban egyelőre még nem születtek sérült gyermekek.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére