Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szakáll jót tesz az egészségnek

Tóth Hanna

2016.01.21. 20:18

A szakáll nemcsak férfias, egészséges is. Már megint a hipszterek és a tálibok jártak jól.

A híres brit kutatók ismét szerethető megállapításra jutottak. Két brit oktatókórházban 408 arcszőrzettel rendelkező és sima-képű férfi arcát vizsgálták meg és vetették össze őket aszerint, hogy melyik arctípusra jellemzőbbek bizonyos baktériumok.

A rendkívüli kutatást biztos, hogy nem a Gillette szponzorálta,mivel  arra jutottak, hogy az arcszőrzet egyáltalán nem növeli a baktériumok elszaporodásának kockázatát a férfiak arcán. Sőt, a kutatásban résztvevő borotvált férfiak esetében egyes baktériumfajták még jellemzőbbek is voltak.

Bizony. Úgy látszik, a szőrtelen gyerekképű férfiak sokkal nagyobb eséllyel hordoznak veszélyes baktériumokat, mint torzonborz társaik.

Elfogadhatónak tűnő magyarázattal is szolgálnak mindenki kedvenc brit tudósai:

Akik gyakran borotválkoznak, azoknak a bőrük jobban kopik, ez pedig táptalajt biztosít egyes bakteriális kórokozók elburjánzásának.

Egy másik magyarázat szerint a hosszabb arcszőrzet képes bizonyos fertőzéseket leküzdeni, mivel a szakállasoknál fellelhető baktériumok közül egyes fajok képesek más baktériumokat elpusztítani. Sőt, azt is megemlítik, hogy így

a szakáll révén olyan ellenanyagok vannak jelen az arcon, amelyek képesek bizonyos fertőzésekkel szemben is ellenállni.

Ki gondolta volna? Tavaly kiderült, hogy a hús egészségtelen, most pedig, hogy a szakállas arc tisztább, mint a borotvált. Hajléktalanok, hipszterek, tálibok és ortodox zsidók, a brit tudósok szerint úgy látszik nektek áll a világ. 

 

(Metro)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére