Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A legtöbbünk kórházban fog meghalni

888.hu

2016.01.20. 22:58

Na, de nem az orvosok, õk inkább otthon maradnak.

Bár az emberek nagy része azt mondja, hogy otthon szeretne lenni a családjával, amikor üt az utolsó órája, mégis háromnegyedüket végül egy egészségügyi intézetben éri a halál. 

Az érdekes a dologban, hogy az orvosok – legalábbis az Egyesült Államokban –, akik aztán tényleg rengeteg időt töltenek a kórházakban, nagyobb százalékban hunynak el otthon, mint akármelyik másik szakma gyakorlói – állítja az amerikai gyógyászati szövetség által készített új felmérés.

A meglepő eredményre Dr. Saul Blecker, a New York-i Langone egészségügyi centrum professzora és kollégái bukkantak, akik a nemzetei halálozási adatokat felhasználva vizsgálták, hogy ki hol tölti földi létezésének utolsó napjait.

A vizsgálat kimutatta, hogy az egészségügyben dolgozók mindössze 63 százaléka halt meg valamilyen egészségügyi intézetben, ami jóval elmarad a többi vizsgált szakma átlagos 72 százalékától.

A kutatás sajnos nem foglalkozott külön azzal, hogy mi ennek az oka, de feltehetően közrejátszik, hogy az orvosok a munkájuk során sokszor látják, hogyan bánnak a kórházakban azokkal, akiknek már nincs sok hátra.

Dr. Blacker meglátása szerint az eredmény azzal lehet összefüggésben, hogy az orvosok jól ismerik az orvostudomány határait és nem reménykednek abban, hogy ha kórházban maradnak a végig, akkor majd esetleg valami csoda során meggyógyítják őket. 

(Time)

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére