Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kifosztják a migránsokat a bolgár határõrök

888.hu

2016.01.20. 19:22

A Human Rights Watch nevû nemzetközi jogvédõ szervezet szerint Bulgária határvédelmi hatóságai kirabolják és azonnal visszafordítják a bolgár-török határon illegálisan átlépõ migránsokat.
BULGÁRIA, 19:22

A Human Rights Watch (HRW) nevű nemzetközi jogvédő szervezet szerint Bulgária határvédelmi hatóságai kirabolják és azonnal visszafordítják a bolgár-török határon illegálisan átlépő migránsokat. És még azt se engedik nekik, hogy menedékkérelmet nyújtsanak be az országban.

A HRW 45 menedékkérőt interjúvolt meg a bolgár határon átélt megpróbáltatásairól. Õk 59 olyan incidensről számoltak be, amely során a hatóságok azonnal visszafordították a Szíriából, Irakból, Afganisztánból érkező migránsokat.

A jogvédők jelentése alapján egy kivételével mindegyik meginterjúvolt embert megfosztották ingóságaiktól a bolgár hatóságok egyenruhásai. A beszámolók szerint többeket fegyverrel kényszerítettek értéktárgyaik átadására, valamint több esetben a határőrök megverték, illetve rendőrkutyák megharapták a migránsokat

A bolgár belügyminisztérium egyik szóvivője a dpa német hírügynökség kérdésére elítélte a jelentésben foglaltakat, és közölte, a HRW által leírt történetek "nincsenek összhangban politikánkkal, ilyesmiket nem tűrünk el".

(DW, MTI)

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére