Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2016.01.20. 19:59

Kiszállhatnak az oroszok a paksi beruházásból; nem lesz népszavazás az olimpiáról; a macedónok bezárták Európa kapuit. A nap legfontosabb hírei.
1. Kiszállhatnak az oroszok a paksi beruházásból

A magyarországi munkaerőképzés fejlesztéséről és a paksi atomerőmű bővítési projektjéről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a General Electric (GE) alelnökével szerda délelőtt az Országházban. A felek arról állapodtak meg, hogy regionális jelentőségű felsőoktatási-ipari együttműködést indítanak a magyar munkaerő magas színvonalú képzése érdekében. A tárgyalásoknak köszönhetően még az is elképzelhető, hogy a projektben amerikai-orosz szakmai együttműködés valósulhat meg. A GE ma már a harmadik legnagyobb exportőr vállalat Magyarországon, amely 11 ezer magyar embernek ad megélhetést. A Népszabadság értesülései szerint Orbán Viktor februárban Oroszországba utazik, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin államfővel.

 

2. Nem lesz népszavazás az olimpiáról

A Kúria megtagadta az olimpiával és a Városligettel kapcsolatos népszavazási kérdések hitelesítését. Ezzel felülbírálta a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) eddigi határozatait. A kérdések egyike úgy szólt volna, hogy egyetért-e Ön azzal, hogy a Budapest Főváros Önkormányzata ne pályázzon a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére? A Kúria az olimpia megrendezésével kapcsolatban megállapította, hogy a Fővárosi Önkormányzat már döntött a pályázaton való részvételről és az erről szóló szándéknyilatkozatát megküldte a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. Az olimpiával kapcsolatos kérdést Erdélyi Katalin Krisztina "magánszemély" nyújtotta be.

 

3. Lezárja Európa határai a Balkán

A macedónok kedd éjjel lezárták a Görögországgal közös határukat, hogy kizárják a Nyugat-Európába igyekvő migránsokat. A szerbek is csak az Ausztriába vagy Németországba igyekvőket engedik át területükön. Hasonló szabályok lépnek érvénybe Horvátországban is: a regisztrációnál azt is megkérdezik majd a migránsoktól, hogy Németországban vagy Ausztriában kérnek menedékjogot. A hirtelen láncreakciót az okozta, hogy az osztrákok szerdától csak azokat a menekülteket engedik be, akik Ausztriában vagy Németországban akarnak menedékjogot kérni, és akiknek meg lehet állapítani a személyazonosságukat, nincs bűnözői múltjuk, és nem jelentenek veszélyt nemzetbiztonsági szempontból. Az osztrákok megszabták a számbeli határt is a bevándorlásnak: 2016-ban legfeljebb 37500 embert hajlandók befogadni. A bolgár határőrök egyedien kezelik a bevándorlás problémáját: kirabolják és azonnal visszafordítják a bolgár-török határon illegálisan átlépő migránsokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére