Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A török megszállás óta az elsõ minaret épülhet Magyarországon

888.hu

2016.01.20. 17:48

Ráadásul Szigetváron a várostrom 450. évfordulója tiszteletére.

Ráadásul Szigetváron a várostrom 450. évfordulója tiszteletére. A török torony ugyanis a január 1-én kezdődött Zrinyi Miklós–Szigetvár 1556 emlékév keretében épülne fel.  

A minaret terveivel még karácsony előtt lepte meg a Baranya megyei város vezetését Sakir Fakili budapesti török nagykövet. Az index.hu szerint a tervekre már a magyar kormány rá is bólintott, de azt nem tudni, hogy mikor is kezdődik meg a torony építése.

Az emlékévnek egyébként része lesz egy szeptember 7-re tervezett nagyszabású államfői találkozó is, amin Áder Jánoson kívül részt vehet a horvát és a szlovén elnök is, de elképzelhető, hogy még Recep Tayyip Erdogan török államfő ott lesz. Ez magyarázza a magyar fél eltökéltségét minaretépítés terén. A törököknek meg azért olyan fontos Szigetvár mert I. Szulejmán szultán pont az ostrom idején halt meg. Ráadásul a Szigetvár melletti szőlőhegyen találtak egy síremléket, amelyről feltételezik, hogy az Oszmán Birodalom egyik legfontosabb uralkodójának földi maradványait rejti.

A budapesti török nagykövet nyilatkozatban elmondta, hogy a készülő minaret sokkalta a vár turisztikai értékét hivatott növelni, mint vallási célokat szolgálna. 

(hungarytuday)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére