Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koránkelõs hazai sajtószemle

Horváth József György

2016.01.20. 07:38

Szorul a hurok Merkel körül; Király Viktor még az albérletét sem tudja fizetni Amerikában; ma éjfélig eltarthat a taxisblokád; iskolai lejtõn a romák; beszállhat a GE a paksi projektbe.
A Magyar Hírlap

a Merkel nyaka körül szoruló egyre szorosabb hurokról ír. "Szövetségesei egyre fokozzák a nyomást a kancelláron" című cikkben. A napokban a CDU/CSU pártszövetség 100 képviselője levélben kérte a merkeli migrációs politika azonnali irányváltását. A német kormány is egyre megosztottabb. Kedden közlekedési és digitális infrastruktúráért felelő miniszter bírálta a kancellár migrációt kezelő politikáját. Merkel szerint a német határ lezárása veszélybe sodorná egész Európát. A miniszter és a parlamenti pártszövetség egyharmada ezzel nem ért egyet.

A Magyar Nemzet

címlapja szerint az amerikaiak beszállnának a Paks II projektbe. A lap értesülései szerint akár 1,5 milliárd dollár értékben is beszállna a paksi erőmű bővítésébe az amerikai óriáscég, az General Electric. A cég alelnöke szerdán tárgyalhat a magyar kormányfővel. Az utóbbi időben több pletyka is keringett arról, hogy az orosz büdzsé nehéz helyzete miatt veszélybe kerülhet a beruházás sorsa. A lap által megkérdezett elemző szerint azonban ez nem érti a paksi projektet.

A Népszabadság

címlapján az oktatásra helyezi a hangsúlyt. A cikk szerzője szerint a magyarországi romák iskolai lejtőre kerültek, ugyanis egyre inkább leszakadnak a többségi társadalomtól. A nem roma fiatalok háromnegyede ma érettségit szerez, harmada egyetemre jár, miközben a romáknak nagyon jó esetben is nagyjából csak az ötöde érettségizik. A lap forrásai szerint a roma tanulóknak csak alig több mint a fele fejezi be a középiskolát.

A Népszava

értesülései szerint szerdán még biztosan tartani fog a taxisok sztrájkja az Uber ellen. A nagy érdeklődést keltő forgalomlassító blokádban demonstrálók száma keddre igencsak visszaesett, csupán 35-40 taxi blokkolja a közlekedést a belvárosban. A taxisok nyílt levélben fogalmazták meg követeléseiket, többek között Orbán Viktor miniszterelnöktől várják a megoldást, az illegális személyszállítás végleges korlátozását.

A Blikk

címlapján az Amerikában szerencsét próbáló Király Viktort siratja. Az énekes állítólag még az albérlet díját sem tudja fizetni, nem hozott neki gazdagságot az amerikai kiruccanás. A lap értesülései szerint a fiatal magyar tehetséget hiába ünnepelték az amerikai The Voice-ban, jelenleg spórolt pénzét is fel kell élnie tengerentúli karrierje érdekében. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére