Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tizenötezer autót hív vissza a Renault

Sümeghi Lóránt

2016.01.19. 12:18

A kibocsátási értékek meghaladása miatt számtalan jármûvet kénytelen visszahívni a francia cég, miután a hetekben szállták meg a gyár területét a francia hatóságok.
PÁRIZS, 12:18

A kibocsátási értékek meghaladása miatt számtalan járművet kénytelen visszahívni a francia cég, miután a hetekben szállták meg a gyár területét a francia hatóságok.

Miután a múlt héten elismerte a francia kormány, hogy a Renault által gyártott járművek emissziós értékei meghaladják az elvárt szintet, kénytelen volt a cég visszahívni az érintett tizenötezer autóját.

A váratlan hatósági vizsgálat után a francia cég kijelentette, hogy nem manipulálták a teszteredményeket. Ennek ellenére a francia környezetvédelmi minisztérium több autógyártó ellen is vizsgálatot indított az elmúlt hónapokban.

A járművek visszahívását a cég azzal indokolta, hogy csupán a motorok finomhangolásán kell módosítaniuk és nem az emissziós gyanúk kapcsán cselekedtek.

A kibocsátással kapcsolatos tesztek azután váltak egyre gyakoribbá, miután a Volkswagen átverte a világot. A németek által lebonyolított csalás eddig több mint 15 milliárd dollárjába került a cégnek, és ennél is nagyobb veszteségekre számíthat. Nemcsak pénzben, de presztízsben is.

(The Daily Star)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére